British Council’ın Birleşik Krallık’tan dokuz üniversite ile birlikte hayata geçirdiği GREAT Burs Prog­ramı, 17 öğrenciye lisans ve lisansüstü burs olanağı sunuyor ve toplamda 350 bin sterlin burs desteği sağlıyor.

Okulların yıllık ücretlerini kapsa­yacak şekilde 12 bin 500 ile 26 bin sterlin arasında değişen tutarlardaki burslar, Birleşik Krallık’ta lisans veya lisansüstü eğitim alma amacıyla finan­sal destek arayan Türk öğrenciler için eşsiz bir fırsat oluşturuyor.

Burs programı, üç lisans, 13 yük­seklisans ve bir doktora programının bir yıllık eğitim ücretini kapsıyor. Öğ­renciler, İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’daki 9 üniversitenin sunduğu mühendislik, hukuk, işletme, sanat ve tasarım, biobilimler, bilgi tek­nolojileri ve daha pek çok alandaki eğitim programlarına başvurabiliyor. Burs programında yer alan üniversi­teler; Arts University Bournemouth, Coventry University, Loughborough University, Swansea University, Uls­ter University, University of Bradford, University of Bristol, University of Glasgow, University of Warwick ola­rak belirtildi.