İngiltere’nin seçkin moda fuar­larından olan ve butik mağaza sa­hipleri ile perakendecilerin alıcı olarak yer aldığı Pure London, ka­pılarını açtı. Yılda iki kez düzenle­nen fuarda dünya çapında 700’ün üzerinde marka ve tasarım şirketi yer almakta.

Fuar alanındaki show room’la­rın büyük çoğunluğunun ürün ta­nıtımını bünyesindeki ‘manken’ ile yaptığı gözlendi. Fuara, her yıl ol­duğu gibi Türkiye’nin en önde gelen imalat sanayi kollarından biri olan hazır giyim ve konfeksiyon sektö­rünün en önemli sektörel kuruluş­larından birisi olan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), 30 firmayla katılıyor.

Londra’nın Kensington bölge­sinde Olympia Fuar Salonu’nda düzenlenen ve en büyük moda bu­luşması olarak adlandırılan Pure London’da yıl boyunca sürdürü­lebilir büyüme elde etmek isteyen firmalar için zengin bir trend algısı, büyük satın alma avantajları sağla­mak hedefiyle organize ediliyor. Bu yıl 17 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

2018/2019 RÜZGARI ESİYOR

İHKİB Yönetim Kurulu Baş­kan Yardımcısı Volkan Atik, Tür­kiye hazır giyim firmaları için fua­rın önemine dikkat çekti. Fuara 30 firma ve 32 markayla katıldıklarını belirten Atik İngiltere’nin konfeksi­yonda önemli bir pazar olduğunu vurguladı. Atik şunları söyledi: “Bu pazarda bulunan firma ve ürün sayı­mız her geçen gün süratle artmakta. Daha önce İngiltere’ye ürün ihraç ederken bugün artık moda ihracat ediyoruz. İngiliz tüketiciler Türk tasarımlarını çok beğeniyor. Türk tasarımları oldukça fazla beğenil­mekte. İngiliz pazarı bizim için çok önemli bir pazar. Daha öncesinde 20 firmayla katıldığımız fuara 30 fir­mayla katılmak bize onur veriyor. Türk şirketlerine çok ciddi bir ilgi var. Türkiye’deki firmaların günü­müzde çoğunun Londra’da tasarım ofislerinin olduğuna dikkat çeken Atik, tasarımları hazırlayıp kolek­siyonlarına katarak buradaki firma­lara gelip tanıtıyorlar. Biz artı değer katabildiğimiz, kaliteli ürettiğimiz ve siparişi daha hızlı verdiğimiz için avantajlı duruma geldik. Tasarım koleksiyonları da rekabet gücü sağ­ladı. En önemlisi de sektörden alı­cılar geliyor. Bizim ihracatımızda kilit isimlerle buluşuyoruz. Türkiye fuara damgasını vuruyor” dedi. 

Üç gün sürecek fuarda katılımcılar ve ziyaretçiler için defileler ve moda se­minerleri düzenleniyor. İngiltere ve Avrupa’dan çok sayıda modacının yer aldığı fuarda 2018/ 2019 trend­leri görücüye çıkarken değişik saat­lerde yapılan defilelerde bazı ünlü mankenler de podyuma çıktı.