TTFF Başkanı Kemal Soyer bu yıl Londra’dan bir Kıbrıslı Türk gencine de kadrosunda oynama şansı veren KKTC Milli takımına karşı yapılacak girişim ve saygı­sızlığın Londra’da yaşayan Kıb­rıslı Türklere karşı yapılmış ola­rak kabul edeceklerini açıkladı.

CONİFA çerçevesinde yapılacak turnuvanın özel bir turnuva oldu­ğunu ve dünyanın her tarafında oynandığına dikkat çeken Soyer, politik bir amacı olmayan spor müsabakasına dahi tahammülü olmıyanların, eski hatalarını tek­rarlamak suretiyle yeni düşman­lıklara zemin hazırladıklarını söy­ledi. Spor’un aradaki buzları eri­ten, dostlukları pekiştiren gücü olduğunu belirten Soyer, bu çer­çevede KKTC Milli Takımı ile ve Londrada yaşayan Kıbrıs Rum Fe­derasyon Karması ile de zaman za­man maçlar yaptıklarını belirtti. TTFF Başkanı Soyer Kıbrıs’ta veye Londra’da yapılacak spor müşa­bakalarının sadece dostluğu ve birlikte yaşamayı destekleyece­ğini, bunun dışındaki girişimlerin ayrılıkçı ve kötü niyetli olduğunu kaydetti.

TTFF olarak çeşitli kanallardan kendilerininde girişimler yaptık­larını belirten Soyer, bu saygı­sızlığın daha fazla uzamasının Londra’da yaşayan Türk Toplumu üzerinde olumsuz etkisi olacağını belirterek, toplumun artık uyandı­ğını ve bu tür haksız girişimlere karşı sessiz kalmayacağına özel­likle dikkat çekti.

MAÇLAR NE ZAMAN NEREDE?

İngiltere’de yaşayan tüm top­lumu maça gelerek KKTC Milli takımına destek vermeye çağı­ran Soyer, TTFF çevresinin orada olacağını ve misafirlerini en iyi şekilde karşılayacaklarını ifade etti. 2.Gurupta oynayacak KKTC Takımının ilk maçtaki rakibi Felvi­dek. 31 Mayıs 2018 Perşembe günü 15.00pm, 3 Donkey Ln, Enfield EN1 3PL adresinde bulunan The Queen Elizabeth Stadyumunda oynanacak. KKTC Milli Takımı aynı gurupta ikinci maçını 2 Ha­ziran Cumartesi saat 17.00 yine aynı stadyumda Tibet takımı ile oynayacak. Dört takımın müca­dele edeceği ve puan usulü eleme maçlarının oynanacağı guruptan sadece ilk iki takım üst tura çı­kacak. KKTC Milli Takımı 3 Hazi­ran Pazar 3pm, Queen Elizabeth II Stadyumu’da Abkhazia takımı ile oynayacak ve üst tura çıkıp çıka­mayacağı o gün belli olacak. Bi­let almak isteyenler http://www. conifa.org/en/wfc-2018/wfc-2018- tickets/ interernete online girerek bilet almaları halinde KKTC Ta­kımına bilet ücretinden pay gi­decek. Maçlarda yer bulmak zor olacağından bir an önce biletleri almakta yarar var.