Özersay’ın “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı” sıfatıyla konferans vermesini kabul edilemez olarak nitelendiren grup tüm Yunan ve Rum öğrencilerin okul yönetimine mektup göndererek etkinliğin iptal edilmesi çağrısında bulundu.
Bakan Özersay’ın King’s College’de yapacağı konuşmayı engellemek için Rum büyükelçinin de üniversite yönetimine bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.

Özersay’ın konuşmasının engellenmesine öğrencilerden tepki
 Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu (BK-KTÖF), Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın Londra'da King's College London'da yaptığı etkinliğe yönelik Kıbrıslı Rum öğrenci örgütlerinin kampanyasını kınadı.
Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Göksu, konuyla ilgili açıklamasında, Rum öğrenci örgütünün Özersay’ın Londra’daki etkinliğini susturmaya yönelik kampanyasını, Britanya üniversite kampüslerinde yeri olmayan bir hoşgörüsüzlük kampanyası olduğunu belirtti.
Göksu, bu eylemin, Kıbrıslı Türklerin Britanya çapında Kıbrıslı öğrenci topluluklarından dışlanmasını içeren sistematik bir girişimin parçası olduğunu kaydetti.
Mehmet Göksu, “EFEK’in (Birleşik Krallık Kıbrıs Rum Ulusal Öğrenci Birliği) Kıbrıslı Türklerin görüşlerine başvurmadan tüm Kıbrıslı öğrenciler adına konuşma hakkını kendisinde gördüğünü üzülerek izlemekteyiz. Dün akşam gerçekleşen eylemi düzenleyenler tüm Kıbrıslılar adına konuşmamaktadırlar ve dün akşamki etkinlik bir Kıbrıslı Rum etkinliği niteliği taşıyacaktır” dedi.