Sky News'e konuşan İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, "Ukrayna işgalinin başladığı sonucuna varabilirsiniz" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya tank ve asker gönderdiğini söyleyen Javid, "Avrupa'da çok karanlık bir güne uyanıyoruz. Bugün gördüklerimiz ve öğrendiklerimiz, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırmaya karar verdiğini çok açık gösteriyor" ifadesini kullandı.

Javid, "Ukrayna'daki bu ayrılıkçı doğu bölgelerini tanıdığını gördük ve tanklar ve askerler gönderdiğini şimdiden söyleyebiliriz, bu yüzden sanırım bundan Ukrayna'nın işgalinin başladığı sonucuna varabilirsiniz" diye ekledi.

İngiltere açısından bunun "kabul edilemez" olduğunu belirten Bakan, “Bu krizin başından beri harekete geçmekte tereddüt etmeyeceğimiz konusunda çok nettik” ifadesini kullandı.

Javid, Başbakan Boris Johnson'ın dün gece Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile konuştuğunu ve "Rusya'ya yaptırımlar uygulanacağına" dair güvence verdiğini belirtti.

Bakan, İngiltere'nin "her zaman diyaloğu tercih edeceğini ve bunu yapmaya devam edeceğini, ancak Putin'in diyalog yerine çatışmayı seçtiğini" söyledi.

Dışişleri ve savunma bakanlarının da katıldığı acil güvenlik komitesini (Cobra) toplayan Johnson, daha sonra Parlamento'ya açıklamalarda bulunacak. (BBC TÜRKÇE)