Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğu'nda pazartesi akşamı düzenlenen etkinlikte, yazar Semra Eren-Nijhar'ın son kitabı "Turks in London-The Unheard Voices"ın tanıtımı yapıldı.

Başkonsolosluk rezidansında Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin ve eşi Deniz Ergin'in ev sahipliğinde düzenlenen kitabın tanıtım resepsiyonuna, Konsolos Gülcan Ökçün, KKTC Konsolosu Ülkü Alemdar,  KKTC Eğitim ve Kültür Ateşesi Gülgün Özçelik’in yanısıra,  sanatçı, akademisyen, yazarlar ve dernek temsilcileriyle birlikte birçok davetli katıldı.

Resepsiyonda konuşan Başkonsolos Ergin, kitabın içeriğine değinerek, biyografilerin Londra’da yaşayan ve yaşamış olan Türklerin hayatlarına ışık tuttuğunu, ve bu bağlamda  çalışmanın kendi alanında önem taşıdığını vurguladı.

Yazar Eren-Nijhar, kitapta yer alan röportajları 2000-2006 yılları arasında yaptığını, 2006 yılında Londra Büyükşehir Binası’nda geçekleşen bir sergiden sonra da çalışmayı gelen bir davet üzerine Avrupa Parlamentosu’na götürerek Brüksel’de sergiledigini dile getirdi. 

Çalışmanın Londra’da birçok belediyeyi gezdikten sonra kitaplaştığını belirten Eren-Nijhar, İngiltere’de yaşayan Türkiye’li ve Kıbrıs’lı vatandaşaların öz-yaşam hikayelerini biraraya getiren ve içeren ilk kitap olduğunu aktardı. 

Konuşmalar sonunda misafirlerden gelen soruları yanıtlayan Eren-Nijhar, okuyuculara kitabını imzaladı.

Resepsiyonda ayrıca sanatçı Ethem Demir’in seslendirdiği eserlere Nevabuselikkoro şefi Asım Çeliktürk’le birlikte  müzisyenler Hatice Çeliktürk, Taner Ertuğrul ve Adam Quor’da eşlik ederek yer aldılar.