SİMİT Sarayı Greenwich’in açılış kurdelasını, Türkiye’nin Londra Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu, firmanın Avrupa ve ABD Yönetici Direktörü Gino Cüneyt Solak ile işletmeciliğini yapan Eddie Ertan birlikte kesti. Eddie Ertan ve eşi Nina’nın ev sahipliği yaptığı açılış davetine yerel yönetim yetkilileri, İngiltere’de faaliyet gösteren Türk firmalarının yöneticileri ve seçkin bir davetli grubu katıldı.

Eddie Ertan, 1958 yılından beri İngiltere’de yaşadığını belirterek, Simit Sarayı’nı eşi Nina’nın keşfettiğini söyledi. Restorancılık, catering, gıda ve emlak sektöründe yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösterdiğini hatırlatan Ertan, “Bugüne kadar hep kendi yatırımlarımıza yoğunlaştık ama franchise olarak ilk defa Simit Sarayı şubesi ile girdik. Simit bizim kültürümüzden geliyor. Eşim, Oxford Street’teki Simit Sarayı’nı görmüş ve oradan beni arayarak böyle bir yer açmamı istedi. O gün girişimde bulunduk, altı ay sonra da şubesini açtık. Türkiye’de görmüştük ama Simit Sarayı deneyimimiz yoktu. Hiç tereddüt etmeden girdik bu sektöre. Tek şube ile kalmak istemiyoruz. Güney Londra’da üç ayrı bölgede daha şube açmak istiyoruz. Bu ilk şube ile deneyim kazanıp sonra diğer şubeler için hazırlanmak istiyoruz” dedi.

Simit Sarayı’nın yedinci şubesi Greenwich’te açıldı

2017 HEDEFİ 40 MAĞAZA
Simit Sarayı Avrupa ve Amerika Yönetici Direktörü Gino Cüneyt Solak, Londra ve Birmingham olmak üzere bu iki kentte yıl sonuna kadar 40 şubenin hedeflendiğini belirterek, “Birmingham’da yeni 5 mağazalık bir anlaşma yaptık, ikisi bu sene açılıyor. Şu an imzasını attığımız ve bu sene içerisinde bitmesi gereken 11 mağaza var. Toplam anlaşması imzalanmış 14 mağa hazırlığı var yakın zamanda. Bunlardan 11’i bizim, 3’ü ise franchise olacak. Halen faaliyet gösteren 7 mağaza ile birlikte bu sayı 21’e çıkacak. Ama sene sonu hedefimiz 40 mağaza” diye konuştu.
Avrupa ve Amerika operasyonlarının da Londra’dan yönetildiğine işaret eden Solak, Şu an Hollanda, Belçika, İsveç ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde 25 mağazanın hizmetini sürdürdüğünü, Fransa’ya da grime hazırlığında olduklarını kaydetti.

AÇILIŞA GENİŞ KATILIM OLDU
Açılışa katılanlar arasında, Londra Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu, Belediye Meclis Üyesi Aidan Smith ve Mehboob Khan, Simit Sarayı Avrupa, İngiltere ve Amerika Direktörü Gino Cüneyt Solak, Bromcom Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güryel, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Leyla Kemal, Yeminli Mali Müşavir Münir Tatar, Regalis Grup CEOE’su Erdal Koyuncu, Türkiye’den Titan Asia Genel Müdürü Çağlar Can, Avrupa Operasyon Müdürü Ercüment Mustafa, Simit Sarayı Avrupa Mutfak Operasyon Müdürü Tekin Yılmaz da yer aldı.