Londralı hayırsever bir iş adamının katkısıyla gerçekleştirilen iftar yemeği­nin ilkine yoğun ilgi oldu.

Türkiye’den getirilen Aşçıbaşı Eyüp Erbil, aşçı Salih Şen ve aşçı yardımcısı Mehmet Parın hazırladığı menüde; yayla çorbası, sebzeli kebap, pirinç pi­lavı, salata, tarator, şakşuka, tatlı ve kar­puz vardı. Yemek sonunda, semaverde demlenen Türk çayı ikram edildi.

İftar yemeği, öğrencilerden Ahmet Kuvvet’in sofra duası ile sona erdi. Sü­leymaniye Camisi İftar programı sorum­lusu Halil İbrahim Sarıkaya yaptığı açık­lamada, Ramazan ayını İslam Alemi’nin heyecanla beklediği bolluk, bereket, rahmet ve mağrifet zamanı olduğunu hatırlattı. 2018 yılının Ramazan ayına girmiş olmanın engin huzur ve mutlulu­ğunun yaşandığını belirten Sarıkaya, ‘İs­lam aleminin mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik ederim” dedi.

Hayırsever vatandaşların katkıla­rıyla başlatılan iftar sofrası uygulama­sının Ramazan ayı boyunca devam ede­ceğini ifade eden Sarıkaya, iftar sofra­mız herkese açık. Bu tür toplu iftarlar birlik ve beraberlik duygularımızı daha da pekişmekte, evinde yalnız yaşayan, iş yerinden çıkarak iftar vaktinde evine ulaşamayan ve gerçekten ihtiyacı olan vatandaşları burada misafir ediyoruz. Salonumuz norml şartlar altında 350 kişilik oturma kapasitesine sahip. Dile­yen tüm hayırsever kişi ve kuruluşlar iftar sofrası uygulamamıza katılabilir veya katkı sağlayabilir. Bizlere 0207 684 9900 nolu telefondan ulaşılabilinir. Bu vesile ile Ramazan ayının milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesi dileğiyle hayırlı iftarlar diliyorum”şeklinde konuştu.

Süleymaniye Camii: 

Adres: 212-216 Kingsland Rd, 

London. E2 8AX 

Tel: 0207 684 9900