MUSTAFA KÖKER
LONDRA

İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarının yaz tatillerinde Türkiye’yi ziyaret etmeleri ve İngiltere’den seyahat eden turist sayısının arttırılmasının sağlanması amaçlanan toplantıya, ağırlıklı olarak Türkiye turizmi ve seyehati ağırlık çalışan firmaların yöneticileri katıldı.

HER VATANDAŞIMIZIN KATKISI OLABİLİR

Right Holidays’ten Sinan Aydın, Tulip Holidays’ten Itır Sökmen, Diplomat Travel’den Özkul Beyzade, Eco Travel’den Ali Keskin, Jetset Travel’den Deniz Kulaç, Just2 Travel’den Murat Yüksel ve Caria Holidays’ten Engin Sertoğlu’nun katıldığı toplantı sonrası Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar yaptığı açıklamada, vatandaşların kampanyaya destek vermesini beklediklerini ifade etti.


Türkiye hakkında malum sebeplerle olumsuz bir görüntü oluşturmak isteyen çevrelere karşı sözkonusu girişime İngiltere’deki Türk toplumunun destek vermesi beklediklerini hatırlatanYorulmazlar, “Londra’daki turizm acentalarımızla, Türkiye’deki turizme destek olmak amacıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı ‘Türkiye’ye Gidiyoruz’ kampanyasını başlatmak üzere hem de, burada yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye tatiline teşvik edilmesi, hem de vatandaşlarımızın burada ilişkide bulundukları sosyal ve profesyonel çevrelerini turizm anlamında Türkiye’ye yönlendirdmeleri bakımından bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda turizmin geliştirilmesi için yapılabilecek bir kısım önlemleri tartıştık, görüştük. Esasen İngiltere’de yaklaşık olarak yarım milyona ulaşan Türk ve soydaş grubu ikamet ediyor. İngiltere’nin gerek Avrupha ekonomisindeki , gerek dünya siyasetindeki etkili rolünden dolayı İngiltere’deki turizm sektörürünün geliştirilmesinin Türkiye turizmine önemli bir destek sağlayacağı mesajını vermek istedik. Katılan tüm turizm firmalarına teşekkür ediyorum. Kendileri ile, temasta kalmaya devam edeceğiz. Bir kez daha vatandaşlarımıza bu yıl tatilleriniTürkiye yapmalarını ve İngiltere’de yaşadıkları sosyal çevrelerine Türkiye’ye gitmeleri için tavsiyede bulunmalarını istirham ediyorum. İngilizlerin Türkiye’ye teşvik edilmesi konusunda Turizm Bakanlığının burada turizm firmaları ile yapmış oldukları bir takım çalışmalar var. Bu çalışmalar Turizm Ataşeliğimiz tarafından yürütülüyor. Burada Türkiye hakkında oluşturulan olumsuz söylemlerin; Bizim vatandaşlarımızın Türkiye’nin birer temsilcisi olduklarını, tanıtımda önemli roller olduğunu her zaman vurguladım. Bugün turizm anlamında da vatandaşylarımızın rol almaları için bu toplantıyı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız temsil ve tanıtım anlamıyla daha etkin olmalarıyla turizm sektörümüzün bu ara dönemde ferahlamaya ve rahatlamaya gireceğine inanıyorum” diye konuştu.

ÖZKUL BEYZADE: YAPILACAK BİRŞEYLER VAR


Özkul Beyzade

İngiltere’deki en köklü seyahat ve turizm firmalarından biri olan ve 1977 yılından beri hizmet veren Diplomat Travel’in Direktörü Özkul Beyzade toplahtı sonrası yaptığı açıklamada, “Türizm hizmeti veriyoruz. Türkiye aleyhinde propogandaların arttığı bir dönemde, herkesi nasıl Türkiye’ye gönderebilirizi konuştuk. Herkes fikirleri söyledi. Birşeyler yapıyoruz. Havayolları ile otel firmaları ile yeni temaslar yapıp birşeyler yapacağız” dedi.

ITIR SÖKMEN: TEDİRGİNİZ, DESTEK BEKLİYORUZ 


Itır Sökmen

Tulip Holidays Direktörü Itır Sökmen de yaptığı değerlendirmede, tedirginliğin sürdüğüne işaret ederek, “Sayın Başkonsolosumuza bizi biraraya getirip böyle bir toplantı yaptığı için teşekkür ediyoruz. Malesef Türk acentaları olarak biraraya gelmemiz biraz güç oluyor ama birşeyler yapılması gerekiyor. Biz 1995’ten beri sektörde hizmet veren en eski acentalardan biriyiz. Kuzey Londra’da 3 şube ile servis veriyoruz. Bu sene kendi vatandaşlarımlızda tatile gitme konusunda tedirginler. Biz Tulip olarak Temmuz’da direct olarak Gaziantep’e uçuşlarımız var ama son günlerde gerçekleşen olaylardan sonra korkuyoruz. Dün de Almanya’dan Gaziantep’e direct uçuşları yasakladılar ve Adana’ya  uçuyor artık Sunexpress. Tedirginiz. Devletin birşeyler yapması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim elimizden geldiği kadar Türkiye’yi ve bölge turizmini destetliyoruz. Ama bizim de desteklenmemiz gerekiyor”şeklinde konuştu.

ALİ KESKİN: HERKES KAMPANYAYA DESTEK VERMELİ


Ali Keskin

Bu tatil sezonunda herkesin harekete geçmesi gerektiğini belirten Eco Travel Direktörü Ali Keskin,  “İngiltere’deki Türk Turizm Acentaları olarak, ‘Türkiye’ye Gidiyoruz’ kampanyasına destek olmak amacıyla buradayız. Aynı zamanda sektörün sorunlarıyla ilgili de görüş alış verişinde bulunduk. Bundan sonar daha organize bir şekilde, vatandaşlarımızı hem de İngiliz yurttaşlara Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu anlatarak, tatil için Türkiye’ye gitmeleri konusunda kampanyalar yürütmeye devam edeceğiz. Bu kampanyanın ana hedefi buradaki Türk vatandaşlarımızın tatillerini Türkiye’de geçirmelerini sağlamak. Son dönemde Türkiye ile ilgili olumsuz kampanyaya karşılık olarak böyle bir şey düşünüldü. Türk vatandaşlarıyla birlikte herkesi harekete geçirmek gerekiyor. Herkesin çevresi, komşusu, ilişkileri var. Çocuklarımızın arkadaşlarının ailelerini teşvik edersek, bu denizde bir damla daha da büyür ve kampanyamız daha da gelişir” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

SİNAN AYDIN: THY AİLE İNDİRİMİ İNGİLTERE’YE UYGULANMADI


Sinan Aydın

Right Holidays Direktörü Sinan Aydın toplantı sonrası şu değerlendirmede bulundu:  “Başkonsolosumuz Emirhan yorulmazlar’ın ‘Türkiye’ye Gidiyoruz’ temalı kampanyada bizlerin nasıl daha fazla insanın ülkemlize gitmesini sağlayıp, kalkınmaya katkımız olabilir diye biraraya geldik. Düşüncelerimizi, önerilerimizi ve şikayetlerimizi ilettik kendisine. Yeniden biraraya geleceğiz. Yaz döneminde uçak bilet ücretleri çok üst seviyelere çıkıyor. Havayolları yöneticileri ile görüşerek bu dönemde daha minimize edilmesi  konusunda adımlar atılması gerekiyor. Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye giden ailelere THY’nin indirimi var ama İngiltere7de uygulanmıyor. Bu ve benzeri sorunları ilettik başkonsolosumuza.”