Geziye, Eğitim Konsorsiyumu’na bağlı Türk Dili ve Kültürü Okulları’ndan seçilen 15 kız ve 15 erkek  toplam 30 öğrenci, Türkiye’ye hareket etmeden önce, İngiltere’nin Portsmouth sahil kentinde bulunan türk Deniz Şehitliği ile Londra’daki  ‘İmperial War Museum’in Birinci Dünya savaşı bölümünü ziyaret ettiler.

 

Bu akşam londra’dan İstanbul’a hareket edecek olan öğrencilere,  Eğitimciler, Necmi  Hasanoğlu, Abdullah Halisdemir, Bahadır Han Değirmenci, Dilek An, Sevinç Çağlar eşlik ederken, Flaş Haber Londra Haber sitesi yayın yönetmeni Mehmet Taisi Güzel de geziye basın mensubu olarak refakat edecek.

 

Geziye katılacak gurup Türkiye’ye gitmeden önce 18 Mart günü Portsmoute’daki Türk Deniz Şehitliği’ni  ziyaret etti. Gurup, geçen Pazar günü de  Londra’daki  ‘İmperial War Museum’in Birinci Dünya savaşı bölümünü gezdi.

 

ÇANAKKALE PROGRAMININ AYRINTILARI

Öğrenciler 31 Mart akşamı Londra Heathrow hava limanından Türk Hava Yolları ile İstanbul’a Hareket edecekler. Gezinin birinci günü İstanbul’da Eyüp Sultan, Sultan Ahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı gezilecek Boğaz turu yapılacak ve İstanbul Valisi ziyaret edilecek.

 

Gezinin Çanakkale proğramında ise, Çanakkale Şehitliği, İngiltere Kraliçesi II. Elizabetin açtığı müze, Fransız Mezarlığı, Anzak Köyü, Abide Gezileri, Alçı tepe, 57.Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Mustafa Kemal’in saatinin kırıldığı yer, Anafartalar Ovası, Seyit Onbaşı Anıtı ve Siperleri, Çimenlik Kalesi ve Kilit Bahir, Turuva Antik Kenti, Tahta At, Nusret Mayın Gemisi, Çimenlik Kalesi, Çanakkale Piri Reis Deniz Müzesi gezileri yer alıyor. 

 

Öğrenciler 4 Nisan akşamı Londra’ya dönecekler.