Londra’nın Excel Fuar Merkezi’nde 29 Şubat 3 Mart tarihleri arasında gerçekleşen  ve bu yıl Türkiye’nin 14. defa katıldığı yarışmaların, yağ ve şekerden heykel ile farklı dallarda, 16 Altın, 13 Gümüş, 8 Bronz toplamda 37 madalya ve 7 kategori birinciliği, sergideki en iyi şeker çalışması olmak üzere toplamda 45 odulalarak, Türkiye adına tarihi bir  başarıya imza attılar.

Türkiye Aşçılar ve sefler Federasyonu Başkanı Yalcin Manav’ın başkanlığında ve Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Erdem Durbali direktörlüğünde 19 aşçının katıldığı yarışmaların ödül törenine Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu, Turizm Müşaviri Ali Selcuk Can, TBCCI Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Bulgurcu, İşadamıKazım Aksu da katılarak başarılı şefleri kutladılar. 

Yarışma sonrası Türk şeflerin sanat eseri şeker, çikolata yağ heykelmeri ve minyatürleri sergisi sektör temsilcilerinin büyük ilgisini gördü. Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç sergiyi gezerek eserlerin sahibi şefleri kutladı. 

BÜYÜKELÇİ ABDURRAHMAN BİLGİÇ: SON DERECE SEVİNDİRİCİ

Türkiye Aşçılar Milli Takımımızın elde ettiği başarı son derece sevindirici bulduğunu belirten Büyükelçi Bilgiç, “Türkiye’nin mutfağının Dünya mutfakları arasındane kadar zengin ve önemli bir mutfak olduğu hep söylenir. Ama burada bir görsellik şöleni yaşadık. Sanat eserleri var. Hepsi birer biblo değerinde. Benim gözümde bronz alan, gümüş madalya aland, klasman birincisi ödülü alan, hepsi altın madalya ile eş değer. Bu gözle bakarsak. Uluslararası bir yarışmada sadece 16 madalya diye düşünmemek lazım. İster altın madalya, ister bütün kategorilerde yarışma birincileri, ikincileri, üçüncüleri olarak bakalım. Sonuçta Türkiye milli takımı en çok ödülü alan takım oldu. Ben sayın başkanımızın şahsında, bütün aşçılarımız adına kutluyorum” diyerek tebriklerini iletti.


Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç (solda) Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav'ı kutladı

YALÇIN MANAV: TÜRK YEMEKLERİ HAFTALARI DÜZENLEMEK İSTİYORUZ

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav da yarışmaların ardından yaptığı değerlendirmede memnuniyetini paylaşırken, “Dört gündür Londra’dayız. Toplam 42 madalya aldık ve 16’sı altın. Bu 16 altın madalya içinde, tamamı 7 olan klasman birinciliklerini de aldık. Ayrıca 11 gümüş ve 14 bronz madalya var. Bütün arkadaşlarımız, başta Milli takım Kaptanımız Erdem Bey olmak üzere canla başla çalıştılar ve bu başarıyı sağladık. Milli takımımız başka ülkelerde yapılan yarışmalara da katılacak milli takımımız. Biz de 2023 yılından bu yana İstanbul’da TÜYAP Fuar Merkezi’nde aynı yarışmanın 14.sünü gerçekleştirdik. Daha da ileri giderek, ‘Türk yemekleri haftaları’ düzenlemelek istiyoruz. Bu konuya hükümetin ve devletimizin yardımcı olması gerekir ki, biz de tanıtım yapalım. En önemli eksiklerimizden biri kendi mutfağımızı yeterince tanıtamıyoruz. Önemli ülkelerin baş şehirlerinde birer hafta yaparak, mutfağımızdan örnekler versek, çok iyi olacaktır. Bu şekilde çalışırsak, Türkiye’ye yemek yemeye geleceklerdir” şeklinde konuştu.



AAA YİNE TÜRKİYE... HEPSİNİ TÜRKİYE TOPLAMIŞ

Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Erdem Dırbalı, Türk şeflerin aldıkları madalya va başarılarla adeta tarih yazdıklarını kaydederek, “Yaklaşık 3,5 senedir Türkiye Aşçılar Milli Takımının Direktörlüğünü yapıyorum. Son 3 senedir katıldığımız yarışmalarda gerçekten Türkiye’ye alınmamıy ödüller aldırma şansımız oldu. Bu yarışmada da çok ciddi ödüllerimizi aldık. Ama bizim için güzel olan yanlardan bir tanesi, ‘Türkiye, aaa yine Türkiye’ diyerek dikkatleri üzerimize topladık ve çok gururlandık ve onore olduk. Arkadaki konuşmaları duyabiliyorduk. ‘Hepsini Türkiye toplamış’ diye konuşuyorlardı ve bu çok güzeldi. Bunun öncesinde de 100 ülkenin katıldığı yarışmadaydık ve 25 madalya kazandık. Yine kasım ayında Almanya’da dört yılda bir yapılan olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edeceğiz ve ümit ediyoruz orada Türkiye’yi çok güzel bir şekilde temsil edip, ülkemize güzel ödüllerle döneceğiz” dedi.