İlki Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesi ile düzenlenen Kadın ve Başarı panelinin ikincisi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84. yılı nedeniyle yine Londra’da düzenlendi.

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 84. yılı nedeniyle ‘Kadın ve Başarı’ paneli düzenlendi. 
Başkanlığını Dr. Ali Tekin Atalar’ın yaptığı Azerbaycan Evi’nde düzenlenen ve büyük ilgi gören panele KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı, yazar, sosyolog ve belgesel yapımcısı Semra Eren Nijhar, Doç. Dr. Arın Bayraktaroğlu, Belediye Meclis Üyesi Yasemin Brett ve ödüllü takı sanatçısı Esna Su konuşmacı olarak katıldı.

84. YILI KUTLU OLSUN
İngiltere ADD Başkanı Jale Özer, panelle Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84. yılını kutladıklarını belirterek “Cumhuriyet eğitim sistemiyle yetişmiş, yurt dışında başarılı olmuş kadınlarımızın hayat hikayeleri, genç kızlarımıza örnek olmalı. Yaşadıkları ülkelerde aktif siyasette ve sivil toplum örgütlerinde yer alarak seslerinin duyurma mücadelesindeki kadınlarımızın yanlarında olmak istiyoruz. Türk kadınının 5 Aralık 1934’te seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının 84. yılı kutlu olsun" dedi.

Türk kadınına Londra’da kutlama


Doç. Dr. Arın Bayraktaroğlu, Yasemin Brett, Semra Eren Nijhar, Esna Su, Oya Tuncalı ve Jale Özer (soldan sağa).