Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Müşavirliği ile KKTC Eğitim ve Kültür Ataşeliği, Londra’daki İngiliz okul müdürleri ile Türkçe öğretmenlerini etkinlikte buluşturdu.

İNGİLİZ okulları ile ilişkileri geliştirme ve farkındalık oluşturma amacıyla organize edilen etkinliğe Türkçe kulüp derslerinin yürütüldüğü İngiliz okul temsilcileri katıldı. Londra’da toplam 32 İngiliz okulunda Türkçe kulüp dersi verilirken toplam 24 Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenin yürüttüğü derslere Türk öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

 

Toplantıda konuşan Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, her fırsatta İngiliz okulları ile işbirliğini güçlendirmek istediklerini, bu okullara ücretsiz Türkçe öğretmeni tedarik ettiklerini ve gelecek yıllarda Türkçe derslerini İngiliz okullarında yaygınlaştırmak istedikleri söyledi. KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik de davetleri kabul ederek gelen okul müdürlerine ve misafirlere teşekkür etti.

20 TEMMUZ’DA BİTİYOR 
Yaklaşık 50 yıllık geçmişe sahip İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği’nin (TWPA) salonunda düzenlenen toplantı ilerleyen saatlerde binanın bahçesinde devam etti. 
İngiliz okullarında 2017-2018 eğitim öğretim yılı 20 Temmuz Cuma günü erecek. 2018-2019 eğitim dönemi ise 3 Eylül Pazartesi günü başlayacak.