MUSTAFA KÖKER

LONDRA

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliğineatanan Ümit Yalçın’ın bugün görevine başladığı bildirildi.

Büyükelçi Yalçın’ın göreve başladığı, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliğinin Twitterve facebook sosyal medya hesaplarından, “Büyükelçi Ümit Yalçın Londra’ya gelerek görevine başladı” paylaşımı ile duyuruldu.

Yalçın’dan önce bu görevi deruhte eden Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç geçen hafta Londra’dan ayrılmıştı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU UĞURLAMIŞTI

Londra Büyükelçiliğine atanmadan önce Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapan Ümit Yalçın, geçen hafta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından plaket verilerek, “Müsteşarlarımızı yeni görev yerlerine uğurladık”açıklamasıyla yolcu edilmişti.

İŞTE SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN O AÇIKLAMA:

Büyükelçi Ümit Yalçın'ın Londra'da göreve başladığı sosyal medyadan bu açıklama ile duyuruldu:

ÜMİT YALÇIN KİMDİR?

Vikipedi’de yer alan bilgilere göre, Aslen Konya, Hadim'li olan Ümit Yalçın 1967 yılında doğdu. Konya Anadolu Lisesi'ni bitirdi. lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı.

1989 yılında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na girerek Doğu Avrupa Dairesi'nde aday meslek memuru olarak göreve başladı. Üstlendiği görevler arasında Rotterdam Başkonsolosluğu,Plovdiv Başkonsolosluğu ile Bağdat ve Moskova Büyükelçiliklerindeki görevleri yanında 2012 yılında icra ettiği Kuveyt Büyükelçiliği de bulunmaktadır. Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğü' görevini de üstlenmiş olan Büyükelçi Yalçın, 2015 Rus Sukhoi Su-24 uçağının düşürülmesi sonrası krize giren Türk-Rus ilişkilerinin normalleşmesi için mesai harcamıştır. 2014 yılında bakanlıkta Ortadoğu’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olan ve Yalçın, 29 Eylül 2016 itibarıyla eski müsteşar, Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu'nun New York'taki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği’ne atanmasından sonra boşalan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanacağı belirtilmiştir. 6 Ekim 2016 tarihinde vekaleten üstlendiği müsteşarlık görevine 14 Ekim 2016'da resmen atanmıştır. 20 Eylül 2018'de yayınlanan karaname ile Abdurrahman Bilgiç yerine Birleşik Krallık Büyükelçiliği görevine atanmıştır.

Büyükelçi Ümit Yalçın, Gül Yalçın ile evlidir.