Halil Yetkinlioglu

Yalçın, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Türkiye, milli futbolcusu Colin Kazım Richards’la gurur duymaktadır ve yanındadır” dedi.

Bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray forması da giyen Türk futbolcu Colin Kazım Richards, takımının Nottingham Forest ile 1-1 berabere kaldığı maç sonrası ırkçı saldırıya maruz kalmıştı.

IRKÇILIK VAKALARI SIK GÖRÜLÜR

Tecrübeli futbolcuya yönelik sosyal medyada, ‘zenci’ ve Pakistanlıları aşağılamak için kullanılan ‘Paki’ ifadeleri kullanılmıştı.

Colin Kazım Richards açıklamasında, Birleşik Krallık’ta ırkçılık vakalarının çok görüldüğünü belirtmişti.

Derby County’ye 35 yaşındaki teknik direktör olarak gelen Wayne Rooney olmak üzere kulüpte herkesin kendisine iyi davrandığını belirten Kazım, “Birleşik Krallık’ta doğmaktan, siyah bir adam olmaktan ve Türk olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu durumun odağımı ve beni değiştirmesine izin vermeyeceğim. Ailem ve temsil ettiğim tüm insanlar için buna mecburum. Sadece kendim için değil, hayatını olumlu etkileyebileceğim herkes için ilerlemekten asla vazgeçmeyeceğim. Hayatta her şey oluyor” diye konuşmuştu.