Sezonun ilk konseri 7 Eylül Cuma günü St. James’s Sussex Gardens Kilisesi’nin görkemli salonunda, Kraliyet Müzik Akademisi mezunu piyanist Ayşe Deniz Gökçin’in konseriyle başlayacak. Yakında çıkacak olan ‘Beethoven Senses’ adlı albümünün tanıtımı kapsamında turneye çıkacak olan sanatçı, İtalya’nın Padova şehrinde 5 Eylül’de başlayacak olan konserler dizisinin ikincisi Londra’da gerçekleştirecek.

Ayşe Deniz Gökçin’in Londra konserine BBC Konser Orkestrası’nın baş çellisti ve Kraliyet Müzik Akademisi profesörü Benjamin Hughes de misafir sanatçı olarak katılacak. Turnenin Türkiye ve KKTC ayağında 20 Eylül Kapadokya’da, 21 Eylül Ankara’da, 28 Eylül İzmir’de ve 6 Ekim’de İstanbul’da ve Lefkoşa’da konserler düzenlenecek.

Londra’da ikinci konser müzik dünyasının en köklü rock gruplarından Manga ile devam edecek. Manga, 23 Eylül Pazar akşamı, Highbury Islington bölgesindeki O2 Academy Islington’da dokuz yıl aradan sonra yeniden sahneye çıkacak.

Manga aynı akşam İngiltere’nin ilk Türk rock grubu Sudden Exit de sahneye çıkacak. 2006 yılından bu yana Duman, Haluk Levent, Manga, Emre Aydın, Hayko Cepkin, Yaşar Kurt, Model gibi topluluk ve solistlerle birlikte aynı sahnelerde verdikleri konserlerden tanınan Sudden Exit de aynı akşam Manga konseri öncesi sahnede performans sergileyecek.

Kendine has tarzı ve yenilikçi yorumuyla son yıllara damgasını vuran Koray Avcı, 15 şarkıdan oluşan yeni solo albümü ‘Senin İçin Değer’in tanıtımı için Türkiye turnesine hızlı başlarken, Ekim ayı itibarıyla Avrupa turnesinde sevenleri ile buluşmaya hazirlandi  2018 Avrupa Turnesi kapsamında ilk konserini Londra’da Indigo O2 konser salonunda14 Ekim Pazar günü verecek olan Koray Avcı, ikinci konserini Hollanda’nın beşinci büyük şehri Eindhoven’de gerçekleştirecek. Bunu Brüksel, Berlin, Köln, Amsterdam, Stuttgart, Münih, Viyana, Hamburg ve Frankfurt konserleri izleyecek. Koray Avcı’nın Avrupa Turnesi kapsamında 2019 yılının ilk konseri 25 Ocak’ta Paris’te, ikinci ve son konser ise Zürich’te 16 Şubat’ta ‘Senin İçin Değer Sevgililer Günü Özel’

gecesi adı altından gerçekleşecek.

Türk televizyonunun ‘Çukur’ dizisinde hayat verdiği Vartolu karakteriyle beğeni toplayan Erkan Kolçak Köstendil, ‘12 Numaralı Adam’ oyunuyla 21 Ekim Pazar günü Shaw Tiyatro salonunda Londralı hayranları ile bir araya gelecek.

Sezonu Viyana’da, 6 Ekim’de açacak olan Köstendil, 2019 yılında ‘12 Numaralı Adam’ı Türkiye’de sahneleyecek. Erkan Kolçak Köstendil’in oyunun İngilizce versiyonunu hazırlamayı da planladığı ifade edildi.

Duayen sanatçı İlhan Şeşen, 4 Kasım’da Londra’nın kuzeyinde Islington bölgesinde konser verecek. Islington Assembly Hall’de düzenlenecek konser için kapılar saat 19.00’da açılacak, usta müzisyen saat 20.00’de sahneye çıkacak.

İlhan Şeşen konserinde ilk aklımıza gelen şarkılardan olan ‘Neler Oluyor Bize’ ve ‘Ellerimde Çiçekler’ gibi klasik eserlerinin yanı sıra yeni eserlerini de sevenleri için söyleyecek. Sanatçı, konserinde dinleyicilere doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşatacak.

Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncularından Alper Kul, tek kişilik ‘Hamileyim’ adlı komedi gösterisiyle, 16 Kasım’da Londra’yı kahkahaya boğacak. Alper Kul, Londra’nın kuzeyinde Edmonton’da, Silver Street üzerindeki Millfield Tiyatro Salonu’nda, ‘Güldür Güldür Show’daki performansıyla stand-up gösterisinde sevenlerini güldürecek.

Alper Kul oyununu, hormonları ip atlayan loğusa bir anne, uyumayan bir evlat ve şaşkın bir babanın hikâyesi olarak özetliyor. Oyun, babalık macerasının hiç konuşulmayan taraflarını mizahi bir dille sahneye taşıyor.

Pop müziğin güçlü kadın vokallerinden Funda Arar, müzikseverlerle buluşmaya devam ediyor. Funda Arar’ın Avrupa çapında turnesinin ilk adımı olan konser Londra’da 14 Aralık’ta gerçekleşecek. Türk müziğinin başarılı seslerinden Funda Arar, programında 18 yıllık sanat hayatında biriktirdiği şarkılardan derlediği repertuvarı ile kendisini izlemeye gelenlere keyifli saatler yaşatacak.

Funda Arar, Londra’daki Indigo O2’deki konserinin ardından Köln ve Rotterdam’da sahneye çıkacak. Turne kapsamında çok sayıda konser gerçekleşecek. Turne Stuttgart, Düsseldorf ve Münih konseriyle sonlanacak.

Londra, ‘Anadolu Ateşi’ dans gösterisine ev sahipliği yapacak. Dev gösteri Indigo O2’de, yenilenmiş içeriğiyle 15- 17 Şubat 2019 arasında gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek etkinlikle ilgili Indigo O2’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Dünyaca ünlü bu dans gösterisi, 40 ülkede 1000’den fazla gösteriyi 8 milyondan fazla ziyaretçiye ulaştı. Bale, modern-oryantal ve halk dansının fantastik bir karışımı olan dansçılar, şimdi Türkiye olarak bilinen Anadolu’nun ve halkının hikayesini anlatıyor. 40’dan fazla dansçı ve davulcu ile bu şovun kaçırılmaması gerekiyor.”

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Londra’da eski adıyla Hammersmith Apollo yeni adıyla Eventim Apollo’da yeni gösterisinin prömiyerini 9 Mart 2019’da yapacak. Cem Yılmaz, 5 Mayıs 2012 tarihinde Hammersmith Apollo’da, Cem Yılmaz ‘Fundamentals’ adlı gösteri için sahneye çıkmıştı.

Biletlerin satışa sunulduğu sitede Cem Yılmaz için şöyle deniliyor: “Dünyanın dört bir yanında 5 binin üzerinde stand-up gösterisi gerçekleştiren Cem Yılmaz, yeni şovunun dünya prömiyeriyle Londra’ya geliyor. O sadece Türkiye’nin en ünlü komedyeni değil aynı zamanda aktör, yönetmen, senarist ve karikatürist. 1995’te sahneye ilk çıktığı dönemlerde ciddi bir iddiası yoktu. Ancak seyircisinin yoğun ilgisi nedeniyle gösterilerine devam etti ve milyonlarca insana ulaştı.”