Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ana muhalefet partisi UBP’nin lideri ErsinTatar.

UBP’nin geçen hafta sonu yapılan kongresinde genel başkan seçimi ikinci tura kalmıştı. İkinci turda Hüseyin Özgürgün ile Ersin Tatar partinin yeni lideri olmak için delegelerin karşısına çıkacaktı.

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve kurultaydaki başkan adayı Hüseyin Özgürgün, kurultayın ikinci turuna aday olarak katılmayacağını açıkladı.

Özgürgün’ün çekilmesiyle UBP Genel başkanlığına tek aday olarak kalan Ersin Tatar hak kazandı... Tatar’ın UBP Genel başkanlığı bugün resmi olarak ilan edilecek.

Adaylıktan çekilen Hüseyin Özgürgün, üyelerin ortaya koyduğu iradeye saygı gereği kurultayın ikinci turuna katılmayı uygun bulmadığını söyledi.

Özgürgün’ün çekilmesiyle birlikte Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı olmaya hak kazanan Ersin Tatar ise Özgürgün’ün kararına saygı duyduğunu belirterek birlik beraberlik içinde UBP’yi daha ileriye taşıyacaklarını vurguladı.
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayları Hüseyin Özgürgün ve Ersin Tatar kurultayla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Hüseyin Özgürgün basın toplantısında yaptığı konuşmada kurultay sürecinin UBP’ye ve ülke demokrasisine yaraşır bir şekilde tamamlandığını belirterek yeni dönem başkanlık yarışında üyelerin ortaya koyduğu iradeye saygı gereği kurultayın ikinci turuna katılmayı uygun bulmadığını söyledi.

Daha önceki açıklamalarında da belli bir oy oranına ulaşmaması halinde ikinci tura katılmayı uygun görmediğini söylediğini hatırlatan Özgürgün, partisinin birlik, bütünlüğü ve huzuru için hizmet yemini etmiş birisi olarak bu aşamada kurultayı ikinci tura taşımada partinin herhangi bir kazanımı olmayacağı düşüncesinde olduğunu ifade etti.

Özgürgün ‘Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve kaos ortamında partimizin zaman geçirmeden tek başına iktidar yürüyüşünde ayrışarak, kamplaşarak kaosa değil sevgi vesaygı ile kucaklaşarak istikrar ve huzura ihtiyacı vardır’ diye konuştu.

Özgürgün, UBP’nin göstermiş olduğumuz demokrasi başarısı da ülkenin tüm partilerine örnek olacak nitelikte olduğunu vurguladı.

Hüseyin Özgürgün, UBP Genel Başkanı olacak Ersin Tatar’a yeni görevinde başarılar dilerken doğrulara bağlı kalarak tek başına iktidar yürüyüşünde atacağı her adımda yanında olacağını söyledi.

Özgürgün’ün çekilmesiyle birlikte Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı olmaya hak kazanan Ersin Tatar ise , Özgürgün’ün kararına saygı duyduğunu belirterek teşekkür etti.

Tatar, "Karara saygı duyuyorum. Başkan belli olduktan sonra Parti Meclisi seçilecek ve yetkili kurullar oluşacaktır. Gerçekten Sn. Özgürgün’le uzun yıllardır beraber çalışıyorum ve böyle bir basın toplantısında buluşmaktan dolayı mutluyum. Birlik beraberlik içinde partimizi daha ileriye taşıyacağız. Kendisine teşekkür ediyorum. Kurultay çalışmaları da son buldu. İnşallah UBP’yi birlik ve beraberlik içinde daha iyi günlere getireceğimiz çalışmaları sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Eurovizyon