Kız arkadaşının telefona girebilmek için uyumasını bekledi, sonra parmak izini kullanarak mesajlarını okudu. İngiliz mahkemesi, paranoyak sevgiliyi 'psikolojik istismar'dan suçlu buldu.

İngiltere'de uyuyan kız arkadaşının parmak izini kullanarak telefonuna giren, sonra da onu uyandırıp sorguya çeken kıskanç erkek arkadaş psikolojik istismardan suçlu bulundu. Alexander Heavens'a, eski sevgilisi Stacey Booth'a yaklaşmama cezası verildi.

​Olay ülkenin Manchester kentinde meydana geldi. Heavens, altı yıllık sevgilisinin iPhone telefonuna girebilmek için onun uyumasını bekledi. Sonra da Booth uyuduğu sırada parmağını kullanarak telefonu açtı. Kadının mesajlarını ve e-postalarını okuyan Heavens, hızını alamayıp sevgilisini uyandırdı ve telefon rehberinde kimin kim olduğunu tek tek sormaya başladı.

Heavens'ın aynı zamanda sevgilisinin telefon şifresini talep ettiği, bu konudaki tartışmaları sırasında kolunu ısırıp parmaklarını ‘neredeyse kıracak' kadar büktüğü belirtildi. Heavens mahkemede ‘kontrolcü' ve ‘baskıcı' davrandığını, uyuşturucu da kullandığı için paranoyak davrandığını itiraf etti.

(sputniknews.com)