Londra’nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği sanat ve kültür fa­aliyetleriyle ve sosyal yardımlarla faaliyet gösteren Vatan Kültürel Türk Müziği Derneği, Kuzey Kıb­rıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bir en­gelli öğrenciye yardımda bulunarak Londra Kıbrıs arasında yeni bir yar­dım köprüsü inşa etti.

Vatan Türk Müziği Derneği, yap­tığı bu yardımla, doğum sırasında geçici bir oksijen kaybı yaşadığı için yürümekte ve konuşmakta güçlük çeken ve bu yüzden özel eğitime ihtiyaç duyduğu için KKTC’deki Algım Özel Eğitim Merkezinde öğ­renim gören minik Ece’nin bir yıllık eğitim masrafını üstlenerek hayal­lerine umut oldu.

Yapılan yardımla ilgili gazete­mize açıklamalarda bulunan Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu kuru­cusu ve başkanı Türkan Nalban­toğlu, bu yardımı yaparken esin kaynaklarının, Güley Yahyaların projesiyle yapılan ve sunuculuğunu Bahar Gökhan’ın yaptığı “El Vere­ceksen Gel” adlı televizyon prog­ramı olduğunu ifade etti.

“YENİ BİR YARDIM KÖPRÜSÜ KURDUK”

Nalbantoğlu, Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu’nun bir vakıf kuruluşu olduğunu ve hiçbir şe­kilde kâr amacı gütmediğini ifade ederek “Yaptığımız etkinliklerden elde edilen gelirin bir kısmını farklı derneklere veya ihtiyaç sahiplerine bağışlıyoruz. Bunlar arasında Kan­ser Hastaları Derneği, Londra’da faaliyet gösteren okul, dil ve kül­tür kurumları ve engelli çocuklar yer alıyor. Ece’nin eğitim gördüğü okulda dokuz tane özel eğitime ih­tiyaç duyan çocuk var. Bu çocuk­ların eğitimi için gerçekten ciddi ödenekler gerekiyor. Biz, Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu olarak, ailesinin maddi durumu da iyi olma­dığından Ece’ye yardımcı olmaya karar verdik. Ece’nin bir yıllık eğitim masrafını üstlenerek Londra Kıbrıs arasında yeni bir yardım köprüsü olduk” şeklinde konuştu.