TRT Genel Müdürü Şenol Göka, 60 civarında ülkeden yatırımcıların, "Diriliş Ertuğrul" dizisinin kendi ülkeleriyle ilgili yayın haklarını satın almak için kendilerine başvurduğunu bildirdi.  Göka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemdeki değişimle vatandaşların TRT'nin tüm kanallarına olan ilgisinin arttığını söyledi.  TRT ekranlarına önemli bir geri dönüşün başladığını vurgulayan Göka, hemen hemen bütün dizi ve programlarının ilk 5'te yer aldığını ve bunda Diriliş Ertuğrul'un büyük payının olduğunu dile getirdi.

Şenol Göka, bundan dolayı vatandaşlara, dizi yapımcı ve oyuncularıyla TRT yetkililerine teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Halkımız böyle bir şey bekliyordu demek. Bir diriliş ruhu, böyle bir silkiniş bekliyordu. Ben başka türlü bunu açıklayamam. Başka diziler, dönem dizileri yapıyoruz ancak aynı ruhu uyandırmak pek mümkün olmuyor. Dolayısıyla bu dizinin bu başarısını biraz da böyle bir ruh, uyanış, diriliş beklentisi olmasına bağlıyorum. Buna gerek ekonomik gerek siyasal günlük hayatımızda karşılaştığımız bazı tartışmalı durumları da ekleyebiliriz. Sanki bu durumdan böyle bir sonuç, ondan da böyle bir ruh ortaya çıkıyor."

"Hemen hemen dünyanın her yerinden, çok ciddi talepler var"

TRT'de son dönemde yaşanan değişime işaret eden Göka, yurtdışından diziye önemli talepler olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Ancak henüz net anlaşmalar olmadı. 23 Nisan'da Antalya'da EXPO 2016 olacak. Ona paralel olarak bir konsept fuarı yapacağız. Burada 84 ülkenin genel yayın yönetmelerini, direktörlerini ve bu işlerle ilgili sorumlularını da davet ediyoruz. Buradan sonra daha net olacak. Şu anda anlaşmalar, bazı ön görüşmeler var ancak bunlar daha tam netleşmedi. Talepleri değerlendiriyoruz. Fuardan sonra bunları da ele alıp, bir sonuca ulaştıracağız. Şu ana kadar 60 ülkeden talep var. Hemen hemen dünyanın her yerinden, çok ciddi talepler var."