Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle iptal edilen Eurovision Şarkı Yarışması bu yıl Hollanda'da canlı olarak gerçekleştirilecek.

Yarışmanın idari sorumlusu Martin Osterdahl, BBC'ye yaptığı açıklamada katılımcıların Hollanda'ya gitmelerinin "gerekli" olduğunu söyledi.

Osterdahl, sanatçıların organizasyonun gerçekleşeceği Rotterdam'a gelmeleri hakkında, "Bu bir tatil gezisi değil; bitirilmesi gereken bir iş" diye konuştu.

41 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek yarışmanın 18, 20 ve 22 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanıyor.

'Seyirci katılımı için henüz karar verilmedi'

BBC podcast yayınında bu yıl yapılan diğer uluslararası organizasyonlarla görüşmelerin sürdüğünü belirten Osterdahl, "Formula 1 yönetimiyle, tenis turnuvaları, golf birlikleriyle irtibat halindeyiz, onların tecrübelerinden faydalanacağız" dedi.

Kıbrıs'ta şarkı tartışması

Kıbrıs'ta ise Ortodoks Kilisesi ile devlet yayıncısı CyBC arasında şarkı tartışması yaşanıyor.

Kilise, yarışmada Elena Tsagrinou tarafından söylenecek "El Diablo" isimli şarkının geri çekilmesini istedi.

Şarkı sözlerinin şeytana teslim olmayı teşvik ettiğini ifade eden kilise, CyBC'den "El Diablo" yerine kültürün ve geleneklerin ifade edildiği başka bir şarkı tercih edilmesini talep etti.

Şarkı sözlerinde "Kalbimi Diablo'ya (İspanyolcada "şeytan" demek) teslim ettim. Çünkü o benim bir melek olduğumu söylüyor" ifadeleri yer alıyor.

CyBC Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Frangos ise yaptığı açıklamada, şarkının geri çekilmeyeceğini ve niyetlerinin dini duyguları aşağılamak olmadığını söyledi.

Frangos, şarkının bir aşk hikayesini anlattığını söyledi ve sözlerin temel mesajını daha iyi açıklamaları gerektiğini kabul etti.

Kilise ise mecazi anlamını reddetikleri şarkının "Yunan ve Ortodoks geleneklere aykırı" olduğunu savundu.