"Harika çocuk" olarak okumaya hak kazandığı Paris konservatuarını 16 yaşında birincilikle bitiren ve dünyada sayılı Chopin icracılarından sayılan piyanist Gülşin Onay, Grenoble kenti Saint Jean kilisesinin 1000 kişilik konser salonunda verdiği konserde müzik severlerinin gönüllerini fethetti.

Schumann'ın piyano konçertosunu icra eden sanatçı seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Alkışlar eşliğinde sahneye iki defa geri dönmek durumunda kalan sanatçı Adnan Saygun'un "preludler"inden bölümler çaldı.

Lyon başkonsolosu Özgür Çakar'ında hazır bulunduğu bin kişilik konser salonunun dolduğu konserden sonra DHA mikrofonuna açıklamalarda bulunan Gülşin Onay "Harika çocuk" olarak okumaya hak kazandığı Paris konservatuarını birinci olarak bitirdiğini ve 8 sene Fransa'da okuduğunu belirtti. Onay, Fransa'ya konser vermek için gelmenin kendisini çok mutlu ettiğini ve önümüzdeki sene bir dizi konserler vermek üzere Fransa'nın çeşitli şehirlerine tekrar geleceğini belirtti.

Lyon başkonsolosu Özgür Çakar ise Gülşin Onay gibi dünyaca ünlü sanatçıların bir saatlik bir konser ile ülkenin tanıtılması konusunda verdiği etkinin çok büyük olduğunu dile getirdi

 Engin Akgürbüz /Lyon, (DHA)