Açılış konuşmasını yapan Baş­kan Jale Özer, 2019 seçimlerinin önemine değinerek, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini benimseyen herkesin aktif desteğine ihtiyaç ol­duğunu vurguladı. 

Yeni dönemde Atatürk’çü düşünceyi yaşatmak için yeni, kapsayıcı ve gençlere yönelik stratejilerin geliştirilmesi için çalışılması gerektiğini belirtti. Ayrıca referandum sürecinde ufak gruplar halinde çalışıp halka do­kunmanın ne kadar önemli olduğu tecrübelerine dayanarak, ülkemizin içinde bulunduğu karanlık durum­dan ancak ve ancak Atatürk’ün çiz­diği yol haritası olduğunu da böyle her platformda anlatarak çıkacağız dedi.Daha sonra bugüne kadar bir­likte çalıştığı yönetim kurulu arka­daşları Gönül Cilasun , Kadriye Ata­bay, Yıldız Kalkan, Erol Başarık ve Ahmet Sapaz’a başarılı çalışmala­rından dolayı teşekkür etti.

Jale Özer açılış konuşmasının sonunda üyeleri Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arka­dasları, demokrasi şehitleri ve va­tan savunması için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na davet etti. Bu vesileyle başlayan genel kurulda divan baş­kanlığına Turan Erdemgil ve başkan yardımcılığına Timur Doğruyol, üye yazman olarak ise Ahmet Sapaz ve Eray Arda Akartuna seçildi.

Faaliyet ve Mali raporun oybirliği ile onaylanmasından sonra divan başkanı Turan Erdemgil, genel ku­rul vesilesiyle İngiltere ADD’ye ile­tilen tebrik mesajlarını okudu. Açık­lanması 40 dakikayı aşan kapsamlı faaliyet raporuna ise 249 görselden oluşan bir sunum gösterisi eşlik etti. Divana iletilen tebrik mesajları sayısının yüksek olması ise dikkat çekti. Eski TBMM Başkanvekili ve ADD Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, ADDP Başkanı ve ADD Ge­nel Yönetim Kurulu üyesi Dr Hakan Akbulut, ADD Bilim Kurulu üyesi Dr. Orhan Çekiç, Emekli Amiral Türker.

Ertürk ,Atatürk’ün kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun oğlu ,eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Kemal Ulusu, Atatürk Society of America (ASA) sekreteri İlknur Boray, ve İs­veç ADD Başkanı Mustafa Sönmez tarafından gelen mesajlar okundu.

İngiltere ADD yönetiminde Baş­kan Jale Özer ve sayman Yıldız Kal­kan göreve devam ederken, yöne­time ilk kez girenlerin arasındaki genç isimler dikkat çekti. İADD’nin yeni yönetim Kurulu’na seçilenle­rin isimleri şöyle: Jale Özer , Dr. Ali Tekin Atalar, Yıldız Kalkan, Müslüm Alataş,Şebnem Uluçay, Çiğdem Yıl­maz ve Ayşe Yumurtacı.

Daha sonra Onur ve Denetim Ku­rulu üyeleri seçildi. Dilek ve öneriler kısmında üyelerin interaktif olarak katılımı büyük memnuniyet yarattı. Birçok proje önerildi.