Turistlerden İngiliz vatandaşı 46 yaşındaki Amanda Walker, Türkiye'de olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu söyledi.

Buraya geldiği için sevinçli olduğunu belirten Walker, "Her gelişimde mutlu oluyorum. İngiltere'den arkadaşlarım "Türkiye güvenli değil neden oraya gidiyorsun" diye soruyor. Ama ben onlara hiç aldırış etmiyorum. Biliyorum ki Türkiye çok güvenli bir ülke." dedi.

- "Türklerin demokrasi için savaşabileceklerini gördük"

Walker, "Oradaki vatandaşlarımızın da buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Didim'in, Londra'dan daha güvenli olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'yi ve Türk insanlarını çok seviyorum" diye konuştu.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin de düşüncelerini aktaran Walker, şunları kaydetti:

"Olayların olduğu gün İngiltere'deydim. Annem ve babam buradaydı. Bana Didim'e gelebileceğimi ve korkacak hiçbir şeyin olmadığını söylediler. Ben de korkmadan buraya geldim. O zamanlar neler olduğunu anlayamadık. Ama Türk arkadaşlarım bana demokrasiye nasıl sahip çıktıklarını anlattı. Türk insanının demokrasi için savaşabileceklerini gördük."

- "Buraları çok seviyorum"

Didim'e tatile 22 yıldır geldiğini belirten 63 yaşındaki Brain Watson ise burada tatil yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, burada çok güzel arkadaşlıklar kurduğunu ifade etti.

Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu vurgulayan Watson, şöyle konuştu:

"Olaylar sadece Türkiye'de olmuyor. Dünyanın birçok güvenli diye bilinen ülkelerinde olaylar oluyor. Eğer bu korku olacaksa, o zaman herkes evinde otursun ve dışarıya çıkmasın. Eğer Türkiye'yi problemli olarak görsem eşimle her yaz buraya tatile gelmem. Buraları çok seviyorum."

Tüm dostlarını da buraya tatile beklediğini belirten Watson, "Darbe girişimi oldu bitti ama Türk insanı ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Türk insanı demokrasi için tüm bu olumsuzlukları yener ve üstesinden de gelir buna inanıyorum. Tanıdığım herkesi gönül rahatlığıyla Türkiye'ye davet ediyorum." dedi. 

Bu arada Watson, sanatçı İbrahim Tatlıses'i çok sevdiğini, bir çok şarkısını ezbere bildiğini de sözlerine ekledi.

- "Oteller doluyor, yoğunluk artıyor"

Didim'de hava sıcaklıklarının artmasıyla, ilçedeki büyük plajlardan Altınkum'da yoğunluk yaşanıyor. Tekne turları da hareketlendi.

Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, Didim'deki otellerde yerli turist ağırlıklı olmak üzere yüksek oranda doluluk gözlediklerini, bunun da sevindirici olduğunu ifade etti. 

Alkaner, "Otellerde şu anda yüzde 85 doluluk mevcut. İyi bir performans yakaladık. Müşteri bölgeyi seviyor. İç pazardan hareketlilik akmaya başladı. Rusya'nın turizme hemen bir etkisi söz konusu değil. Rusya'dan gelen turist zaten çoğunlukla güneye gidiyor." dedi.

Didim'e daha çok Avrupa'dan turist geldiğini belirten Alkaner, şöyle devam etti:

"Rusya ile yaşanan olumlu sürecin Avrupa pazarına da yansımasını ümit ediyoruz. Şu anda Avrupa pazarında da kısmen sıkıntılar var. Eğer Avrupa pazarını toparlayabilirsek 2017 yılı muhteşem olur."

İlçedeki otellerde turizm hareketliliğinin mayıs ayında başlayıp ekimde son bulunduğunu vurgulayan Alkaner, "Temmuz ve ağustos ayında iç pazar yabancı turizm kaybını telafi etti diyebiliriz. Bayram sonrası İngiliz, Alman ve Belçika'dan müşteriler bekliyoruz." diye konuştu.

Didim Gezi Tekneleri Kooperatifi Başkanı Ayfer Kamacı ise son 10 günde büyük yoğunluk olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ramazan Bayram ile bir yoğunluğumuz olmuştu ama ne yazık ki darbe girişimi işlerimizi sekteye uğrattı. Hava sıcaklıklarının da artmasıyla tekne turlarına ilgi oldukça arttı. Ümit ediyorum ki Kurban Bayramı'nda tam doluluk yaşarız."

Kamacı, kendisinin de işlettiği teknede daha çok İngiliz turistleri ağırladıklarını ifade ederek, "Müşterilerim İngiliz vatandaşı. Hepsi korkmadan Didim'e geliyor ve bana Türkiye'nin güvenli ülke olduğunu, burada rahat olduklarını söylüyorlar" dedi.