Her evli çiftin hayalidir çocuk sahibi olmak. Ama bazen hayatta her şey planlandığı gibi gitmez. Bu hasret, başka yollarla giderilir. Ülkemizde pek yaygın olmasa da evlat edinen ünlülerimiz var. Yabancı şöhretlerin daha sık tercih ettiği bir yöntem.
Angelina Jolie - Brad Pitt
GENİŞ AİLE

Dünyaca ünlü iki oyuncu Angelina Jolie ve Brad Pitt; 3 biyolojik, 3 evlatlık toplam 6 çocuğa sahip. Jolie, ilk çocuğu Kamboçyalı Maddox’u 7 aylıkken 2002’de evlat edindi. 2005’te Zahara Marley’i 6 aylıkken Etiyopya’dan ülkesine getirdi. Geçtiğimiz ağustosta 10 yaşına basan Zahara’nın gerçek annesini bulmak için Etiyopya’ya dönmek istemesi Angelina Jolie’e zor günler geçirtti. 2006’da çiftin Shiloh-Nouvel adında çocukları dünyaya geldi. 1 yıl sonra da Vietnam’dan 3 yaşındaki Pax Thien’i nüfuslarına geçirdi. Çocukları çok seven ikilinin 2008’de ise ikizleri doğdu.
Nilüfer Açıkalın
Öz oğlu gibi

Bir süredir ortalarda görünmeyen Nilüfer Açıkalın, 18 yıllık hayat arkadaşı yönetmen Orhan Oğuz’un 23 yaşındaki oğlu Tunç’u 2011’de evlat edindi. Uzun yıllar aynı çatı altında yaşadığı Tunç’la arasında güçlü bir bağ oluştuğunu anlatan ünlü oyuncu, “7 yaşından beri bana ‘anne’ diyor. Onu oğlum gibi hissediyorum zaten” demişti. 
Charlize Theron
Biri kız biri erkek

Güney Afrikalı oyuncu Charlize Theron, 2012’de Amerikan bir erkek çocuğu evlat edindi. Jackson adını verdiği oğlu 3 yaşına geldiğinde ona bir de kız kardeş istedi. Oscarlı aktris, geçtiğimiz ağustosta yine Amerikan bir kız çocuğunu nüfusuna geçirdi. Kızına August adını veren Theron, iki siyahi çocuğun resmen annesi oldu. 
Nilüfer
Annesinin ‘Nazlı’sı

Pop müziğin sevilen sanatçısı Nilüfer, 1999 yılında bir bebeği evlat edindi. Ünlü sanatçı, Ayşe Nazlı adını verdiği bebeğine kavuşmayı iki yıl bekledi. Reha Muhtar’ın “babalık” yaptığı kız büyüdü, kocaman oldu. Akıllarda hâlâ minik hâli kalan Ayşe Nazlı’nın son fotoğrafları herkesi şaşırtıyor. Çünkü annesinin boyunu geçmek üzere.
Esra Akkaya
Leylek getirdi!

Dizilerin aranılan yüzlerinden Esra Akkaya, 2013’te Etiyopyalı bir bebek evlat edindi. Oyuncu, o süreci şöyle anlatmıştı: “Leylekler bazı çocukları evlere bırakır, bazılarını ise başka yere... Sizin gidip bulmanız gerekir. Lohusa şerbetini bile hazırladım. Kendimi yeni doğum yapmış gibi hissettim...”
Tom Cruise-Nicole Kidman
Babayı seçtiler

1990 ile 2001 yılları arasında evli kalan Tom Cruise ve Nicole Kidman, 1992’de Isabella’yı 1995’te de Connor’ı evlat edindi. Bu sırada biyolojik çocukları olmayan çiftin boşanmasından sonra şu an 22 yaşında olan Isabella ile 20 yaşındaki Connor, kendi istekleriyle babalarının yanında yaşamaya başladı.
Madonna
Yasaları çiğnedi

Ünlü şarkıcı Madonna’nın 2006 ve 2009 yıllarında evlatlık edindiği Mercy ve David bugün, 8 ve 9 yaşında. Sanatçının Afrika ülkesi Malavi’de kanunları bir kenara iterek nüfusuna geçirdiği David’in durumu uzun süre çok tartışılmıştı. 
Nasıl evlat edinilir?
Evlat edinmek isteyen ve evli olmayan kişinin 30 yaşını doldurmuş olması şart. 
- Evlat edinilecek çocuk ile evlat edinen kişi arasında en az 18 yaş fark gerek ve çocuk sahibi olmaması lazım. 
- Müracaattan sonraki üç ay içinde evlat edinmek isteyen ailenin evine gidilerek sosyal inceleme yapılıyor, uygun görüldüğü takdirde sıraya alınıyor. Sırası geldiğinde üç çocuk gösteriliyor. Hiçbirini istemediği takdirde dosyası iptal oluyor.
- 3-6 ay süre içinde yapılan geçici sözleşmenin ardından yapılan incelemelerle uygun bulunması durumunda çocuğun nüfus cüzdanı aileye veriliyor ve ardından aile çocuğu nüfusuna geçiriyor.
- Başvurular, ikamet edilen şehrin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürlüğü tarafından kabul ediliyor.