Londra’da beş ay önce vefat eden, eski Yeşilçam oyuncusu ve Londra’nın tanınmış Türk işadamlarından Ali Şakar’ın kızı Pınar Şakar “Pınarella” adıyla müzik dünyasına adım attı.

Pınarella’nın ilk single projesi “Kalk gidelim” 20 Ocak’ta tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluştu. Klibi İstanbul’da profesyonel dansçılar eşliğinde 4 günde çekilen şarkı, dört dakikalık hareketli bir eser. Prodüktörlüğünü Firuz Anlı’nın, aranjörlüğünü Ercan Bal’ın yaptığı çalışmanın klipini de Olcay Dülger yönetti.

Pınarella adını “Sindirella” masalından ilham alarak bulduğunu anlatan Pınar Şakar, Londra doğumlu ve hem İngiliz hem de Türk kültürüyle yetişmiş bir sanatçı.

Pınar Şakar (Pınarella) Londra’da beş ay önce vefat eden, eski Yeşilçam oyuncusu ve Londra’nın tanınmış Türk işadamlarından merhum Ali Şakar’ın kızı.

'MÜZİK HEP BENİM İÇİMDE VARDI'

Pınarella, “yaptığı açıklamada müzik yolculuğuna çıkma nedenini “Babam, iki kültüre ait çalışmalar yapmamı tavsiye ederdi. Müzik hep benim içimde vardı. Babam, Londra’da 1991’de As DüğünSalonu’nu, iki yıl aradan sonra da (1993) Müzik Düğün Salonu’nu hizmete açtı. Bu sektörde 25 yıl hizmet verdi. Yetenekli olduğum için düğün salonlarımızda ve yemek için gittiğimiz o dönemin tavernalarında bir iki eser okumam için beni mutlaka sahneye davet ederlerdi” sözleriyle açıkladı.

İKİ KÜLTÜR ARASINDA KÖPRÜ KURDU

Amacının, müzik piyasasında kendi tarzıyla ilerlemek olduğunu belirten Pınarella “İki kültürü de müziğime yansıtmak istiyorum. Beni dinleyen bir yabancı da bir Türkde keyif alsın, kendisini bulsun” dedi.

Beste ve söz çalışmalarına devam ettiğini belirten genç sanatçı 20-30 bestesi olduğunu söyledi ve “Müzikle ayağa kalkan bir insanım. Geç de olsa bu yola adım atacağımı biliyordum” diyerek, iddialı olduğunu vurguladı.