Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş, Teşvikiye Camisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir kolon ve karaciğer kanseri tedavisi gördüğü Emsey Hospital Kanser Merkezi'nde 54 yaşında hayatını kaybeden Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş için Teşvikiye Camisinde ikindi namazının ardından tören düzenlendi. 

Hafiftaş'ın hayranları ve arkadaşları, üzerinde Ankebut Suresi 57. ayette bulunan, "Her can ölümü tadacaktır, sonra bize geri döndürüleceksiniz" yazılı yeşil örtü ve ay-yıldızlı başörtü bulunan tabutun başında gözyaşı dökerek dua etti. Bu arada sanatçılar, Hafiftaş için oluşturulan hatıra defterine anılarını ve temennilerini yazdı. Yakalarına Hafiftaş'ın fotoğrafını takan vatandaşlar da tabuta karanfil bıraktı. 

Şişli Müftüsü Mustafa Bilgiç, ikindi namazının ardından cami bahçesinde cenaze namazını kıldırdı. Namazda, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birçok siyasetçi, sanatçı ve vatandaş saf tuttu. Namazın ardından Hafiftaş için dua edilerek, helallik istendi. Hafiftaş'ın cenazesi katafalktan alınarak sevenlerinin omuzunda cenaze aracına taşındı.

Bu sırada da sevenleri tabuta dokunup gözyaşı dökerken, bazı vatandaşlar da tabuta karanfil attı. Cami bahçesinden alkışlarla uğurlanan Hafiftaş'ın cenazesi defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

Törende Orhan Gencebay, Selami Şahin, Nur Ertürk, İzzet Altınmeşe, İzzet Yıldızhan, Ahmet Selçuk İlkan, Belkıs Akkale, Zara, Zekai Tunca, Metin Şentürk, Hakan Peker, Tarık Mengüç, Yaşar İpek, Ferman Toprak, Seren Serengil başta olmak üzere birçok sanatçı, camianın önemli bir sanatçıyı kaybettiğini belirttiler.

Seslendirdiği türkülerle gönüllerde taht kuran Nuray Hafiftaş için siyaset ve sanat camiasından birçok ünlü ismin cami bahçesine çelenk gönderdiği görüldü.

Hafiftaş'ın öz geçmişi

Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964'te Ardahan'ın Çıldır ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan sanatçı, İstanbul Belediye Konservatuvarı İcra Heyeti'nde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak yer aldı, aynı yıllar İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak çalıştı.

Birçok albümü bulunan sanatçı, 100'ü aşkın söz ve besteye imza attı.

Ünlülerden sosyal medya mesajları

Hafiftaş, 2017 yılında kanser teşhisi konulmasının ardından hastanede geçen zaman içerisinde sosyal medya aracılığıyla birçok fotoğraf ve mesaj paylaştı. Müşerref Akay, Mine Koşan, Zara, Ceylan, Emrah ve Seda Sayan gibi birçok ünlü ismin 'geçmiş olsun' ziyaretinden fotoğraf paylaşan Hafiftaş'ın instagram hesabındaki kişisel bilgi alanına iki kalp emojisi arasına "Allah büyük" yazdığı görüldü.

Öte yandan birçok sanatçı, siyasetçi ve vatandaş da yine sosyal medya aracılığıyla Nuray Hafiftaş'ın fotoğrafı ya da videosu ile 'başsağlığı' mesajı yayımladı. Hafiftaş'ı kaybetmenin üzüntüsünü dile getiren sosyal medya kullanıcıları, sanatçının anısına binlerce paylaşımda bulundu. Kullanıcılar tarafından sosyal paylaşım sitelerinde, "Mekanın cennet olsun", "Allah rahmet eylesin, nurlar içinde uyu", "Ailesinin, müzik camiasının ve Türk halkının başı sağ olsun", "Bir yıldız daha kaydı", "Türküler öksüz kaldı", "Saz sustu, söz bitti", "Seni özleyeceğiz", "Seni unutmayacağız" şeklinde yorumlar yapıldı.