Yeni albümün en güzel şarkılarını sevenleriyle bir an önce buluşturmayı arzu eden sanatçı, 5 Kasım Çarşamba günü Kuzey Londra’nın tanınmış müzik mekanlarından Vortex Jazz Club’ta bir konser verecek.

Sanatçı, ‘Neva/Harmony’ adlı albümünün tanıtım gecesine tüm müzikseverlerin davetli olduğunu söyledi.

‘11 Gillett Square, Dalston, London N16 8AZ’ adresinde yapılacak olan konser

19:30’da başlayacak. Gecenin biletlerini www.vortexjazz.co.uk/event/olcay-bayir/ web sitesinden temin etmek mümkün.

 

OLCAY BAYIR

 

Şarkıcı ve  Besteci Olcay Bayır kendine ait orijinal bestelerinden Anadolu ve Orta Doğu’nun geleneksel halk ezgilerinden ve kendine orjinal bestelerinden oluşan seçkin repertuarını , berrak ve güçlü lirik soprano sesiyle dinleyenlerle paylaşıyor. Anadolunun müzikal kültüründen beslenen sanatçı, çalışmalarında bölgede konuşulan bir çok dilde eserlerini seslendiriyor.

 

Gaziantep’te doğan Olcay Bayır, Anadolunun müzikal zenginliğinin içinde büyüyüp yetişti. Müziğe karşı olan aşkı ilk yaşlarından itibaren kendini gösterdi. İlk beştesini 6 yasında çok sevdiği ilk okul öğretmenine yaptı. 1998 yılında İngiltere’ye Londra’ya göç etti. Londra’ya  göç  hayatında bir dönem noktası oldu. Yepyeni ve olanaklarla dolu bir kentte klasik müzikle tanışan Olcay Bayır, Opera ve San tekniğine yöneldi. Profesyonel Operacılardan  dersler aldı ve 2008 yılında Opera Performansları  bölümünü başarı ile bitirdi.