Kraliçeye özel

Lady Gaga sıra dışı görüntüsüyle ünlü ve öyle tanınıyor. Ancak 2009’da Blackpool kentinde Kraliyet ailesince düzenlenen hayır gecesinde Kraliçe II. Elizabeth karşısında bu görüntüsünden nispeten feragat etti! Uzun kuyruklu parlak kırmızı, elizabeth yaka elbisesiyle sahneye çıkıp havada asılı bir piyano önünde şarkı söylemişti.


Et elbiseli lady

Lady Gaga, 2010 MTV Video Müzik Ödülleri için de sahneye çıktığında izleyenleri hayrete düşürdü; Şarkıcı çiğ etten yapılmış bir elbise giydi. Lady Gaga kıyafetini “biz inandığımız şeyler için ayağa kalmaz ve haklarımız için mücadele etmezsek kemiklerimizin üzerinde sadece et var demektir. Ve ben bir et parçası değilim” sözleriyle açıklamıştı.


Maço erkek Jo Calderone

Lady Gaga benzer sıra dışı bir performansı bu kez 2011 MTV Müzik Ödülleri gecesinde sergiledi ve törene erkek kılığında, Jo Calderone karakteriyle katıldı. Bu kez eşitlik mücadelesi veren lezbiyen, eşcinsel, biseksüel ve transseksüellere destek vermek istediğini açıkladı. Japonya Vogue’a ve “You and I” single’ının kapağında Jo karakteriyle yer aldı.




Yeni ortaklıklar

Lady Gaga 2014’te Amerikalı caz müzisyeni Tony Bennett ile işbirliği yaptı. Birlikte yayınladıkları “Cheek to Cheek” isimli albüm ABD listelerinde zirveye oturdu. Albüm aynı zamanda “En İyi Geleneksel Pop Vokal Albüm” dalında Grammy kazandı. Caz müziğini genç izleyicilere sevdirme fikri tuttu. 


Otel sahibesi Elizabeth

Lady Gaga oyuncu olarak da isim yaptı. TV dizisi “American Horror Story”nin 5. sezonunda başrollerden birini oynadı ve “Mini Dizi ya da TV Filmi – En İyi Kadın Oyuncu” kategorisinde Altın Küre ödülünü kazandı. Burada otel sahibi Elizabeth’i canlandıran sanatçı gelecek sezonda da oynamak istiyor.


Super Bowl’da vatansever

Lady Gaga ABD Ulusal Futbol Ligi Super Bowl’un 50’ncisinde ulusal marşı seslendirdi. Seyircinin karşısına İspanyol paça pantalonlu parıltılı bir kırmızı takım ve mavi ojeli tırnaklarıyla çıktı. Amerikan bayrağı renklerindeki platform topuk ayakkabılarıyla dikkatleri yine üzerine çekmeyi bildi. Performansı sosyal medya da büyük övgü aldı.


David Bowie’yi anma

Lady Gaga için İngiliz müzisyen David Bowie, harika bir model oldu. Bu ilk albümü “The Fame”de de açıkça görülüyor. Şubat ayında Los Angeles’ta düzenlenen 58. Grammy Ödül töreninde sevilen şarkılarını seslendirdi. Ocak ayında ölen David Bowie’nin Ziggy Stardust tarzına tam olarak uyan bir görüntü verdi.


Sahnede protesto

Lady Gaga bugüne kadar ki en dokunaklı görüntüsünü 88. Oscar Ödülleri sahnesinde sergiledi. Törenin başında ‘cinsel istismara uğramış’ gençlerle sahneye çıktı ve “Til It Happens to You” adlı şarkıyı söyledi. Bu duygusal görüntü uzun süre ayakta alkışlandı.
© Deutsche Welle Türkçe