Hollanda'nın başkenti Amsterdam‘da doğan 65 yaşındaki gitarist Eddie Van Halen, gırtlak kanserinden yaşamını yitirdi.

Ünlü gitaristin ölüm haberi, oğlu Wolf Van Halen tarafından sosyal medyadan duyuruldu. Wolf Van Halen, “Bunu yazdığıma inanamıyorum ama babam Edward Lodewijk Van Halen, uzun süren kanser mücadelesini bugün kaybetti. O isteyebileceğim en iyi babaydı. Onunla sahnede ve sahne dışında geçirdiğim her an bir hediyeydi” ifadelerini kullandı.

Wolf Van Halen babası ile birlikte grupta çalıyordu. Eddie Van Halen kardeşi Alex ile birlikte grubu 1972 yılında kurmuştu. Genesis adıyla kurulan grup 1978 yılında kendi adıyla ilk albümünü yayınladı.

İlk albümleri Billboard sıralamasında 19'unculuğa yükselerek çıkış albümleri arasında tüm zamanlarında en iyileri arasında yer aldı. Orijinal kadrosu ile grup "1984" ve "Van Halen II" albümleri de dahil olmak üzere 5 albüm daha çıkardı.

Van Halen 1981

Gitarist Joe Satriani Billboard'a 2015 yılında verdiği bir söyleşide Eddie Van halen ile ilgili olarak "Eddie derin düşüncelere dalınan bir dönemde rock gitarın yüzüne bir gülümseme getirdi. Aynı zamanda dünyadaki gitaristlerin ödünü patlattı çünkü müthiş iyiydi. Ve orijinaldi" ifadelerini kullanmıştı.

Grup 1984 yılında dünya turnesinin ardından çıkan gerilim nedeniyle ayrılmıştı. Eddie Van Halen kardeşi Alex ile birlikte yaşamını yitirene kadar grubun bir üyesiydi.

Eddie Van halen ayrıca Michael Jackson’ın "Beat It" şarkısında çaldığı gitar solo ile tanınıyor.