Anadolu Adalet Sarayına avukatı Rezan Epözdemir ile gelen şarkıcı Sıla Gençoğlu, soruşturmayı yürüten savcılıkça "müşteki" sıfatıyla ifadesine başvuruldu.

Gençoğlu ifadesinde, 17 Mayıs'ta sahilde yürüyüş yaparken bir kişinin kolunu çektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Baktığımda açık kimliğini bilmediğim kişinin beni sürekli rahatsız ettiği için fotoğrafını gördüğüm kişi olduğunu anladım. Kolumdan çekip bana tanıyormuş gibi Sıla demek suretiyle ismimle hitap etti. Ben 'Beyefendi ben sizi tanımıyorum, kolumu bırakır mısınız.' dedim. Kolumu kurtarıp yürümeye devam ettim. Tekrar peşimden gelip kolumu çekti. Ben hızla uzaklaştım. Bu esnada şoförümü ve korumamı aradım. Olayın meydana gelişini onlar görmediler ancak daha önce bu kişinin beni rahatsız ettiğini bilmekteler. Tacizlerini artırınca rahatsız oldum. Şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum."

Hayranının kendisini rahatsız ettiğini ileri süren Sıla, ifadesinde şüpheli hakkında uzaklaştırma talebinde de bulundu.

- Suç duyurusu hakkında 

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, sahilde yaptığı yürüyüş sırasında kolundan tutarak konuşmaya çalışan bir hayranı hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, şüphelinin sosyal medya hesaplarından fotoğraflarını paylaşarak yazılar yazdığı sanatçıyı takıntı haline getirdiği belirtiliyor.

Dilekçede, şüphelinin "kişilerin huzur ve sükununu bozma" ve "taciz" suçlarını işlediği savunularak, eylemine uyan suçlardan hakkında kamu davası açılması talep ediliyor.