Türk Halk Müziği’nin ve pro­test müziğin önde gelen isim­lerinden olan Selda Bağcan, Londra’da 6 yıl aradan sonra kon­ser verdi. Tel Avivli rock grubu Boom Pam ile birlikte sahne alan Selda Bağcan, gecede efsanevi şarkı ve türküleri seslendirdi. İki saat süren konseri yaklaşık bin kişi izledi.

Most Production UK tarafın­dan düzenlenen konser, The Rol­ling Stones, Elton John gibi ünlü sanatçıların yanı sıra Pop’un Kraliçesi olarak adlandırılan Madonna’nın ilk İngiltere perfor­mansını sergilendiği Londra’nın trend mekanlarından Camden Town’daki Koko’da, gerçekleş­tirildi.

Tüm dünyada çok geniş bir hayran kitlesine sahip olan ünlü sanatçı geceye, ‘Özgürlük Ve De­mokrasiyi Çizmek’ adlı eserle başladı. Ardından da ‘Yaz Gaze­teci Yaz’, ‘Mehmet Emmi’, söz ve bestesi merhum Neşet Ertaş’a ait olan ‘Tatlı Dillim’, ‘Yalan Dünya’yı seslendirdi. Gecede ba­şarılı bir müzikal performans or­taya koyan Selda Bağcan, konse­rine ‘Gesi Bağları’, ‘Çemberinde Gül Oya’, 90’lı yıllara damga vu­ran türküsü ‘Zilleri Taktı’, ‘Vu­rulduk Ey Halkım, Unutma Bizi’, ‘Bir Daha Gel Samsun’dan’ ve ‘Sivas’ın Yolları’na’, adlı eser­lerle devam etti. ‘Vurulduk Ey Halkım, Unutma Bizi’ ve ‘Yaz Ga­zeteci Yaz’ı, ikinci kez seslendi­ren sanatçı, konserini ‘Yuh Yuh Soyanlara’ ile sonlandırdı.

Sanatçının Türk halk müziği ve Anadolu rock tarzlarında şar­kılarına en sevilen şarkılarını se­venleriyle birlikte söyledi. Şar­kılarının bir kısmında siyasi ve toplumsal eleştirilere yer veren Selda Bağcan’a büyük sevgi gös­terisinde bulunuldu.

Dünya basınında hakkında övgü dolu sayısız yazı yazılan, müziği ve duruşu ile farklı kate­gorilerde incelenen Selda Bağ­can, dünyaca ünlü Time dergi­sinin “Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Tarihi Kadın Şarkıcı­lar” listesinde yer almaktadır.