Londra doğumlu genç sanatçı Su Cülcüloğlu, İngiltere’de başlayan sanat yolculuğunu Türkiye sahnelerinde sürdürüyor.

İngiltere’de çocukluğunda başladığı bale ve piyano derslerine, orta okul ve lisede tiyatroyu da ekleyen Su, “Essex sahne tiyatroları” okulunda canlandırdığı “Sultan” rolü ile ilk sahne deneyiminde büyük sükse yaparak geleceğin sanatçısı olacağının ilk işaretlerini verdi.

İKİ GÜZELLİK YARIŞMASI İKİ TAÇ

University of Central Lancashire - UCLAN Üniversitesinde, Güzel Sanatlar, Sahne Tiyatrosu bölümünde, 4 yıl süren yüksek eğitim programını, üstün başarı ile tamamlayan Su Cülcüloğlu, 2012 yılında Güney Kore’de düzenlenen dünya güzellik yarışmasında 6. dereceden taç giydi. Aynı yıl Londra’da düzenlenen İngiltere güzellik ve kariyer yarışmasına Miss Turkey olarak katılan Su Cülcüloğlu, bu yarışmada da ikinci güzel olarak taç giydi.

Yüksek öğrenimin tamamlamasının hemen ardından, 2015/16 yıllarında “HUWAİ” Londra şirketinde 2 yıl genel sekreter danışmanı olarak çalıştı. Bu süre zarfında da, hafta sonları özel bir tiyatro şirketinin müzikaloyunlarında sahne aldı.

MÜZİKALDE, DİZİ FİLMDE, SAHNEDE

2017’de İstanbul’da, Müjdat Gezen Sanat Merkezihocalarından Attila Sarıkaya ve Gülgün Feyman’dan diksiyon dersleri aldı. Aynı zamanda, Müjdat Gezen yönetimindeki, “Yedi Kocalı Hürmüz” müzikalı ve “Artiz Mektebi” oyunlarında sahne aldı. 2018 de, “Arka Sokaklar” dizisinde rol aldı. Aynı yılda, Behzat Gerçeker yönetimindeki “ENBE” orkestrasında solist olarak sahne almaya başladı.

Halen, ENBE grubunda solist olarak çalışmalarını sürdüren Su Cülcüloğlu, Müjdat Gezen yönetimindeki “Şarkılar Seni Söyler” ve “Yedi Kocalı Hürmüz” müzikallerinde de sahne alarak Londra’dan başlayan sanat yolculuğunda basamakları emin adımlarla çıkarak Türkiye sahnelerinde sürdürüyor.

Su Cülcüloğlu, halen Müjdat Gezen yönetimindeki “Şarkılar Seni Söyler” ve “Yedi Kocalı Hürmüz” müzikallerinde de sahne alıyor.

Eurovizyon