G.Saray-F.Bahçe derbisine Melo'nun hareketi damga vurdu. Emre'nin kırmızı kart görmesi sonrası Melo, Emre'ye dil çıkarttı ve el kol jestleriyle oyundan çıkmasını istedi. Sizce Brezilyalı futbolcunun bu davranışı etik mi, ceza alması gerekir mi? Tartı

 G.Saray-F.Bahçe derbisine Melo'nun hareketi damga vurdu. Emre'nin kırmızı kart görmesi sonrası Melo, Emre'ye dil çıkarttı ve el kol jestleriyle oyundan çıkmasını istedi. Sizce Brezilyalı futbolcunun bu davranışı etik mi, ceza alması gerekir mi?
Tartışmam bile Melo'yu. Derhal Galatasaray'dan kovulmalı. Bunca yıllık G.Saraylıyım, bu karakterde bir adamın oynadığı takımı tutmam. O sahneleri izlerken G.Saraylı olduğumdan utandım ve hayatımda ilk defa oluyor bu iş. G.Saraylılığımdan utanmam ilk defa oluyor.
G.Saray'da pek çok şeye kızdım, yönetime kızdım, teknik adamlara kızdım, futbolculara kızdım, öfkelendim, bu öfkem doruklara çıktığı zaman G.Saray üyeliğinden istifa ettim. 'Geri dön' tekliflerini reddettim ama ilk defa Melo'yu izlerken G.Saraylı olduğumdan utandım. Bu adamın G.Saray'a yakışmadığını iki senedir söylüyorum. Ahım şahım bir futbolcu da değil. Türkiye'deki yabancı hayranı bir takım meslektaşlarım tarafından maalesef yüceltildikçe yüceltilenlerden bir tanesi. Brezilya, Dünya Kupası'nda ev sahibi ve Brezilya'nın yedek kadrosunda bile yok, adı geçmiyor. Bu adamı biz yücelttikçe yücelttik, başımıza taç ettik. Yaptığına bak. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal için, 'Kibar adam, centilmen adam, efendi adam, fair-playci adam' diyor herkes, bu dediklerinin tamamı değil, onda biri varsa Ünal Aysal, Melo'yu derhal kovar.
Yani G.Saray'ın yarın şampiyonluk maçı olsa bile kovar. Bununla gelecek galibiyetlere, puanlara G.Saray'ın ihtiyacı yok. İlk defa bir F.Bahçe galibiyetinden sonra öfkeliydim bir G.Saraylı olarak, hâlâ da öfkeliyim. Düşünün mesela maç Saracoğlu'nda oynanıyor, F.Bahçe 9. dakikada bir gol atıyor ve G.Saray kaptanı orta sahanın beyni, oyun kurucusu Selçuk İnan, 40. dakikada kırmızı kartla atılıyor, Galatasaray 10 kişi kalıyor. O maç kaç kaç biter? 

ANADOLU TAKIMINDAN FARKSIZ DAVRANINCA ŞAŞIRDILAR

 Kartların havada uçuştuğu bir derbide Bülent Yıldırım'ı nasıl buldunuz?
Genel hava, kartların çok olduğu şeklindeydi. Oysa belki de ilk defa ilk defa büyük takım-küçük takım, büyük adam-küçük adam ayrımı yapılmadan bir maçta gösterilmesi gereken kartlar gösterildi. Onlar üstelik o kadar tarafsız yapıldı ki sevgili Rıdvan Dilmen bile müthiş bir cümle kullandı: 'Hakem Bülent Yıldırım, F.Bahçe'yi Anadolu takımı zannetti.' Bu cümle aynen pazartesi günkü SABAH Gazetesi'nde var. Türkiye'nin en önde gelen yorumcularından bir tanesi, benim gazetemin ve NTV'nin bir numaralı futbol yorumcusu diyor ki; 'Hakem Fenerbahçe'yi Anadolu takımı zannetti.'
Bu nasıl bir itiraftır! Tabii hakemlerin bu sırayla F.Bahçe'yi, G.Saray'ı, Beşiktaş'ı Anadolu takımı zannetmediklerine alışılmış bu ülkede, hakemin biri çıkıp zannetmeyince 'Sizin anadolu takımından farkınız yoktur. Ben futbolun gereğini yaparım' deyince şaşkına döndüler. 16 sarı kart gösterdi, hepsi doğru.Hakemin göstermediği en az 4 pozisyon daha sayarım.

EMRE BELÖZOĞLU'NU KART GÖRMEMEYE ALIŞTIRMIŞLAR

"ŞİMDİ en tartışılan, tabii 40'ıncı dakikada Emre'nin kırmızı kart görmesiydi. Bir şey söyleyeceğim, Emre yüzde yüz haklı. Çocuk senelerden beri bunların daniskasını yapıyor, kaç kere daniskasını yapıyor, kart mart görmüyor. Adam biliyor ki'Bana en fazla bir sarı kart çıkar, ondan sonra beraat ederim.' Bu alışkanlıktaki bir adam o hareketi yapar.
DAHA evvel üç tane ikinci sarıdan kırmızı kart görse o kartı görür mü Emre? Adamı morfine alıştırır gibi, eroine alıştırır gibi, nikotine alıştırır gibi alıştırmışsın, ondan sonra da diyorsun ki, 'Fenerbahçe'nin kaptanı 40'ıncı dakikada sarı kartı olduğunu bile bile o bariz faulü yapar mı?' Yapar!..
GELECEK maçta gene yapar. Çünkü biliyor ki bunu Bülent Yıldırım yaptı, gelecek maçın hakemi yapmaz. Bu alışkanlıkları değiştirene kadar tartışmaları yaparız. İşte Cüneyt Çakır... Yani en koyu Beşiktaşlı kalemler bile Kayserispor'u Cüneyt Çakır'ın yaktığını yazdılar. Atılması gereken Beşiktaşlıları, verilmesi gereken Kayseri penaltısını 'Net penaltı, net kırmızı kart' diye yazdı Beşiktaşlı kalemler ki Beşiktaş, Galatasaray ile ikincilik yarışında. İkinci olmak önemli, çünkü ikinci olan Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan girecek, play-off oynamadan. Ama Türkiye'nin en eyyamcı hakemi Cüneyt Çakır...Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş sıralamasını gayet iyi biliyor, Kayseri de Anadolu takımı Rıdvan'ın deyişiyle ve ona Anadolu takımı muamelesi yapıyor. Onun için Türkiye'nin en iyi hakemi. İlk defa bile bile tarafsız yöneten bir hakem gördü Türkiye.

BİR TANE EYYAM KARARI YOK 
HATA yapabilir, her hakem hata yapabilir. Hatasız hakem yoktur. Ama Bülent Yıldırım'da olmayan şey kasıt, olmayan şey eyyamdı. Orası fevkalade kalabalıktı, başka şeyler de oluyordu. 
Melo'nun yaptıklarını görmediğini düşünüyorum. Görse kesin onu da atardı Emre ile beraber. Yani 'Bu eyyam kararı' diyebileceğim bir pozisyonu yok Bülent Yıldırım'ın...

HAZIRLAYAN: ÖZGE AYDIN