Sayın Jaap Uilenberg; hangi pozisyonun gri, hangisinin kırmızı, hangisinin sizin hakemlerinizin yaptığı gibi mosmor olduğunu müsaade et de senden daha iyi bileyim! Türkiye'de hakemlere eğitim veren Jaap Uilenberg,SABAH ve bazı gazetelere röp

Sayın Jaap Uilenberg; hangi pozisyonun gri, hangisinin kırmızı, hangisinin sizin hakemlerinizin yaptığı gibi mosmor olduğunu müsaade et de senden daha iyi bileyim!

Türkiye'de hakemlere eğitim veren Jaap Uilenberg,SABAH ve bazı gazetelere röportaj yapmış.. Hazretleri; ben, Markus Merk ve başka hakem yorumcusu kim varsa herkese sallamış. Olabilir.Uilenberg'in Türkiye'de görevde kalırken ne kadar para aldığı malum. Peki, Uilenberg bu eğitimleri verirken, hakemlerimizin aldıkları eğitimlerleTürkiye'deki maçlarda ne haltlar yedikleri de malum. Uilenberg'in Avrupa'da hakem dağıtımındaki etkinliğinden dolayı Avrupa maçları tayinleri de malum. Uilenberg hazretleri demiş ki; "Merk dahil Türkiye'deki hakem yorumcuları geride kalmış." Ona da peki diyelim. Ey Uilenberg, hangi seminerde özellikle hakem yorumcularını çağırdın ve dedin ki "Ey hakem yorumcuları. Şu gün, şu tarihteki hakem seminerinde Süper Lig'de görev yapan hakemlerle birlikte eski veya yenilenen oyun kuralları hakkında uygulamalı dersler yapacağız. Sırf bir günü buna ayırdık. Hakemlerle demonstrasyonlar yapacağız, pozisyonları canlı göstereceğiz, hangisi doğru hangisi yanlış uygulamalı olarak göstereceğiz. Sonra salona girip Türkiye ve dünyadan alınan özel görüntülerle bunları yorumlayacağız. Sizler soracaksınız bizler cevaplayacağız. İstekleriniz varsa bize ileteceksiniz." Ey Uilenberg, bunların hangisini yaptın da bizleri suçluyorsun. Sana bu paraları ve imkanları veren TFF. Siz de bulmuşsunuz ortamı, girmişsiniz Euro'ların gölüne oradan sallıyorsunuz. 
"İşte Cüneyt Çakır'ı dünya kupasına gönderdik." Evet. İnşallah Çakır başarılı olur, canı gönülden isterim. Ama bu kadar imkanlara rağmen Devler Ligi'nde 2-3 hakemimiz görev yapmalıydı değil mi? 
Aynı Uilenberg bana da sallamış. Bir pozisyona penaltı demişim, ona göre ise pozisyon griymiş. Sayın Uilenberg, hangi pozisyonun gri, hangisinin kırmızı, hangisinin mavi, hangisinin de sizin hakemlerinizin yaptığı gibi mosmor olduğu müsaade et de senden daha iyi bileyim! 
Bakın ne kadar açık yazıyorum; yukarıdaki dediklerimi ne zaman yaptınız? Yaptınız da bizim haberimiz mi olmadı veya neden yapmadınız?
Çağırıyorsunuz gazetecileri seminere, sonra numaradan bir tokalaşma, öpüşme, İstiklal Marşı, sonra misafirler ve basın dışarı, oturumlar kapalı. Uilenberg efendi, hani bizim bazı aptal yanlarımız vardır da o kadar da keriz değiliz.