Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO zirvesindeki görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Biden, ikili görüşmenin ardından ekipler arasında gerçekleştirilen görüşmelerin devam edeceğini ve iki ülkenin ortak paydada buluşması için tartışmaların devam edeceğini söyledi.

"POZİTİF BİR GÖRÜŞMEMİZ OLDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la pozitif bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Biden, "Muazzam proaktif gündem oldu. Başkan Erdoğan'la pozitif ve üretken bir görüşmemiz oldu. Detaylı bir konuşma yaptık birkaç mesele üzerinde. Ülkelerimiz büyük gündemlere sahip. Ekiplerimiz tartışmalarımızı sürdürecek ve eminim ki ABD ve Türkiye olarak anlamlı bir ilerleme kaydedeceğiz " dedi.

ERDOĞAN DA BENZER İFADELER KULLANDI

Biden'le görüşmesini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Uzun yıllara dayalı dostluğumuzun bulunduğu Biden'la kapsamlı bir görüşmede bulunduk. Etkin işbirliğine ihtiyaç duyduğumuz bölgelerde sayın Biden ve ekibiyle görüştük. Doğrudan diyalog kanallarını koruma konusunda mutabık kaldık" ifadelerini kullandı.