May, İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda haftalık yapılan "Başbakan'a Sorular" oturumunda Suriye'nin Halep kentine son günlerde artan hava saldırılarıyla ilgili soruya verdiği yanıtta, "Halep'teki saldırılara son verilmesi için uluslararası müttefiklerimizle elimizden gelen her şeyi yapmalıyız." dedi.



İngiliz Başbakan, "Rusya üzerindeki baskının daha da artırılması ve Halep'e yönelik korkunç saldırılara son verilmesi için uluslararası müttefiklerimizle çalışıyoruz. Esedsiz bir Suriye ve siyasi geçiş süreci sağlanması için bir anlaşmaya varılmasını görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. 


İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson da, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi yaptığını ve Halep'teki son hava saldırılarıyla ilgili endişelerini dile getirdiğini bildirdi.

Johnson resmi Twitter hesabından, "Rusya, Halep'teki saldırılara son verilmesi için nüfuzunu kullanmalı. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'a, Suriye'deki insani durumla ilgilenmeleri ve Halep'e yardım ulaştırılmasına izin vermeleri çağrısında bulundum." açıklamasında bulundu. 

Muhaliflerin kurduğu geçici hükümete bağlı Halep Sağlık İl Müdürlüğünden önceki gün yapılan yazılı açıklamada, son 48 saatte Halep'in doğu mahallelerini hedef alan Esed rejiminin sistematik saldırıları ve Rus bombardımanı nedeniyle tüm hastanelerde hizmetin durduğu bildirilmişti.

Halep'in doğu mahallelerinde 300 bin sivil, 4 Eylül'den bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında bulunuyor. Suriye'de son bir haftada, Beşşar Esed rejimi tarafından düzenlenen ve Rus hava kuvvetlerinin destek verdiği saldırılarda, Halep kent merkezinin doğusunda 300'den fazla sivil hayatını kaybetmiş, binden fazla kişi de yaralanmıştı.