İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Johnson’un resmi temaslarda bulunmak üzere çıktığı Afrika turu kapsamında bugün başkent Mogaşidu’da Fermacu ve Hayri ile bir araya geldiği bildirildi.

Görüşmelerde 11 Mayıs’ta Londra’da yapılacak Somali Konferansı’nın ele alındığı ifade edildi.

Afrika’nın doğusunda ve batısında geniş alanları etkileyen kıtlık sorununun da değerlendirildiği görüşmelerde, İngiltere ve Somali’nin bölgede ekonomik kalkınmayı sağlayarak doğal afetlere direncini artıracak güvenlik ortamının yaratılmasına dönüş iş birliğinin de masaya yatırıldığı belirtildi.

Johnson’un Somali temasları kapsamında bölgesel liderler ve İngiliz vatandaşlığı da bulunan bazı milletvekilleriyle de bir araya geldiği aktarılan açıklamada, İngiltere Dışişleri Bakanının kadın savcılar ve hukuk öğrencilerinin eğitimlerini de yerinde incelediği kaydedildi. 

İngiliz bakanın 7 saat süren Somali ziyareti sırasında ayrıca,  İngiliz ordusunun Somali ulusal ordusuna ve Somali’deki Afrika Birliği Misyonuna verdiği eğitimleri izlediği ifade edildi.

Johnson'un, Afrika turu kapsamında Somali’den sonra Uganda, Etiyopya ve Kenya’yı ziyaret edeceği, bu ülkelerdeki temaslarında da Somali Konferansı ve önümüzdeki yıl nisan ayında yapılacak İngiliz Milletler Topluluğu Zirvesi ile bölgesel güvenlik ve refaha yönelik tedbirlerin ele alınacağı bildirildi.