Philip Hammond, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuğu olarak Türkiye'ye yapacağı ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edilecek. Konuk Bakan, ziyareti vesilesiyle 14 Ocak günü VIII. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Philipdüzenlenecek akşam yemeğinde Büyükelçilere hitap edecek.

BAKAN'IN GÜNDEMİ YOĞUN

Ziyaret sırasında Suriye ve Irak'daki gelişmelerle IŞİD'le mücadelenin başlıca bir konuyu oluşturmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu arada, iki ülkenin garantör olduğu Kıbrıs'a ilişkin müzakere sürecinin de değerlendireceği temaslarda Türk tarafının Alman turistlerinin hayatını kaybettiği İstanbul'daki kanlı saldırıya ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.

Öte yandan, Hammon'un ziyaretini duyuran Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "Sözkonusu temaslarda ikili ilişkilerin yanısıra, güncel bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması ve Türkiye ile Birleşik Krallık arasında pekçok alanda sürdürülen kapsamlı işbirliğinin daha da ileri taşınması imkanlarının değerlendirilmesi öngörülmektedir" denildi.