G7 ülkeleri bir bütün olarak ele alındığında, Mart ayında yüzde 54 olarak ifade edilen güven oranının Nisan’da yüzde 50’ye, Mayıs’ta ise yüzde 48’e düştüğü belirtiliyor. 

Kantar adlı kamuoyu yoklamaları şirketinin 28 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında 7012 kişi ile yaptığı araştırmada, İngiltere’de hükümetin aldığı önlemlere güvendiğini belirtenlerin oranı Nisan ayındaki seviyeden 18 puan düşüş göstererek Mayıs’ta yüzde 51’e geriledi. 

ABD, Kanada, Almanya, Fransa ve İtalya'da ise güven azalması 2 ila 6 puan arasında oldu. Japonya ise güven artışı olan tek ülke.

Salgında alınan önlemlerden biri olan temas takip uygulamasını katılımcıların sadece yarısı kullanacağını söyledi. Kullanmak istemeyenlerin üçte ikisi ise mahremiyet konusundaki kaygılarını dile getirdi. 

Her 3 kişiden 1’i işyerine geri dönme konusunda endişesini dile getirdi. Aynı oranda kişi de salgın öncesindekinden daha fazla evde çalışmak istediğini bildirdi. Katılımcıların yüzde 40’ı restoran, kafe, bar, sinema gibi yerlere daha az gideceğini açıkladı.