Birlik Başkanı Sibel Özçelik, yaptığı açıklamada, parti genel merkezinin de talimatları doğrultusunda daha fazla seçmenin oy vermesine yönelik ola­rak ekipler halinde sokak ziyaretleri yaptıklarını bildirdi.

CHP İngiltere Birliği’nin seçim süre­cinde, yurtdışı seçmen kütük kayıtları nedeniyle 12 Mayıs’a kadar yoğun bir kampanya yürüttüğünü hatırlatan Öz­çelik, bunun sokak ve saha çalışmaları, sosyal medya ile gazetelerle gerçekleş­tirildiğini kaydetti.

Festivallere katılarak ciddi sayıda insanlara ulaştıklarını belirten Özçe­lik, “En son yapılan Alevi Festivali’ne 22 bin kişinin geldiği söyleniyor. Fes­tival boyunca 8 gün süreyle aralıksız stand açıp, vatandaşlara bilgi verdik. Üye kayıtları yaptık. Sayın Genel Başka­nımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun beş mad­deden oluşan ‘Seçim Bildirgesi’ ve Mu­harrem İnce’nin ‘Seçim Manifestosu’nu seçmenlere ulaştırdık” dedi.

Sibel Özçelik, 24 Haziran’da yapı­lacak seçimler için İngiltere’de 16, 17, 18 ve 19 Haziran tarihlerinde oy veri­leceğini, bu tarihlerde halkın mutlaka sandığa gitmesinin sağlanması için çalışmalar yaptıklarına işaret ederek, “Eğer hedeflenen oranda bir katılım sağlanırsa CHP’nin kazanması öngö­rülüyor. Ayrıca yüzde 50+1 dediğimiz ye da 300 +1 dediğimiz sistemi almak zorundayız. Tabii ki, şu an çıkan istatis­tikler ve araştırma sonuçları Muharrem İnce ile Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci tura kalacağı yönünde. Bu nedenle 30 Haziran ile 3 Temmuz arası yine aynı yerde oy verilecek.

Oy verilecek günlerde, Londra’daki bütün dernekler, inanç kuruluşları va­tandaşların oy verme yerine ulaşımını sağlamak için otobüs servisleri koya­caklar.Biz de CHP İngiltere Birliği ola­rak, o günler içerisinde iki veya üç oto­büslerle ring şeklinde servis vereceğiz.

Biri mutlaka Birlik önünden kalka­cak ama güzergah üzerinde belli nok­talara uğrayarak oy verilecek yere gidecekler. Şu an ikinci nokta olarak eski cemevi binasının bulunduğu ve şu an Köşklüler’in kullandığı Dalston Market’e uğrayacak. Ama ondan önce kesinlikle Edmonton ve Harringey’de belli tesbit edeceğimiz noktalara uğra­yacak. Henüz o noktalar tesbit aşama­sında, kesinleşince duyuracağız” şek­linde konuştu.

CHP olarak bu seçimlerde seçme­nin sandığa götürülmesini sağlamaya­yoğunlaştıklarını anlatan Sibel Özçelik, bu konuda şunları söyledi:“Geçen sene oran çok düşüktü. Evet-Hayır refrandu­munda 33 bin kişi oy vermişti. Havali­manlarında kullanılan oyları da saydı­ğımızda İngiltere’deki seçmenlerin 40 bineyakın bir katılım olmuştu. Elimizde 98 bin seçmen var, eğer bunun 55 binini oy vermeye çekebilirsek çok daha ba­şarılı oluruz. Tabii gönül isterki, 98 bin seçmenin tamamı oy versin ama ma­lesef halkımız bu konuda fazla duyarlı değil. Onları harekete geçirmek lazım ve şu anda bu konuda doğrudan işyeri ziyaretleri yapıyoruz.Bire bir görüşme­lerle vatandaşlarımızın oy vermeleri konusunda görüşmelerde bulunuyo­ruz. Bazen birkaç ekip halinde farklı bölgeleri ziyaret ediyoruz.

Parti merkezimizin isteği de sokağa inmemiz ve halka doğrudan ulaşma­mız.Biz halen bunu yapıyoruz. Ekipler oluşturup, farklı sokakları ziyaret edi­yoruz. Parti merkezimizin bizden bek­lentisi, seçmeni bilinçlendirmek ve san­dığa götürmek. Gönül isterki sandığa gi­den seçmenler CHP’ye oy versinler ama seçmeni sandığa götürmek çok daha önemli çünkü herkesin özgür iradesini sandığa yansıtmalı diye düşünüyoruz. En demokratik olanı bu.

Görüştüğümüz insanlarımız duyar­sız değiller, oy vereceklerini söylüyor­lar, duyarsız olanlara da durumu anla­tıyoruz ama ne kadar etkili olabiliyo­ruz bunun sonuçlarını sandıktan sonra göreceğiz.

Herhalde yurtdışında yaşamanın ra­hatlığı var. Ülkenin durumu beni ilgilen­dirmiyor gibi bir düşünceden kaynak­lanıyor olabilir ama hepmizi ilgilendiri­yor. Köklerimiz orada. Bulunduğumuz ülkelere sadece pasaportla bağlıyız. Toprak ve kan bağımız yok. Muhtemel bir dünya savaşı çıksa gideceğimiz yer kendi ülkemiz olacak.

Oy verme işlemi Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri olacak. Özel­likle çalışan kesim Pazar öğleden sonra oy vereceğini var sayarsak, en yoğun günün Pazar günü olmasını bekliyoruz. Geçen yıl Pazar günü 12 bine yakın seç­menin oy verdiği yönünde istatistik çık­mıştı. Her gün 30 sandık kurulacak uma­rız katılım daha yüksek olsun.”