Belçika medyasına göre, Suriye'nin kuzeyindeki Ain İsa kampında çocukları ile birlikte kalan Wielmadt ve Abouallal, Barış Pınarı harekatı sonrasında kaçmayı başardı.

Beraberlerindeki 6 çocukla birlikte Çarşamba günü Türkiye'ye geçen kadınlar, Belçika'ya geri gönderilme talebiyle resmi makamlara başvurdu. IŞİD üyesi kadınlar, Türk polisi tarafından gözaltına alındı.

Anvers Temyiz Mahkemesi, geçen ay 26 ve 27 yaşlarındaki iki kadının terör örgütü üyeliği gerekçesiyle 5'er yıl hapis cezasına çarptırılmasını onamıştı.

Belçika makamlarına göre, kadınlar, yargılama sonrası kendilerine gelen "sinyal" üzerine Suriye'den kaçtı. 

Güvenlik yetkililerine göre, IŞİD üyeleri, Belçika'da bir yardım hattına sahip. Kaçakçılara para ödemeleri için IŞİD'lilere para sağlayan ve Suriye'den çıkmalarını sağlayan bir oluşum var. 

'Hata yaptık, üzgünüz.'

Belçika'nın en büyük terör organizasyonu olarak kabul edilen "Sharia4Belgium" üyesi olan ve eşleriyle birlikte 2013 yılında Suriye'ye giden iki kadın, eşlerinin öldürülmesinden sonra, başka IŞİD militanlarıyla evlendi.

Mart ayında Flaman Televizyonu'na konuşan kadınlardan Bouchra Aboualla, "Hata yaptık, üzgünüz. Bunu düzeltmek istiyoruz. Çocuklarımızın güvende olduğu, okula gidebildiği bir ortam istiyoruz" demişti.

Kadınlarla birlikte olan 4'ü Belçika doğumlu, ikisi Suriye doğrumlu çocuk için DNA testi yapılacak.