Sosyal medyada yayılan yerde yatan kişilerin görüntülerine ilişkin bir soruya Koca, "Bu hastalık anında düşmenizle, anında ölümle sonuçlanabilir bir seyirle gitmiyor, dolayısıyla bu tip şeylere asla inanmayın" dedi.

Quote Message: Erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. 65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu. Diğeri 60 yaşında başka bir erkek hastamız taburcu oldular. 7 gün sonra taburcu oldu."

Erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. 65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu. Diğeri 60 yaşında başka bir erkek hastamız taburcu oldular. 7 gün sonra taburcu oldu."

Quote Message: Yoğun bakımda dün itibarıyla 136 hasta var. Hastalara ilaç tedavisi başladı. Ortalama bir kutunun bir hasta için kullanıldığını biliyoruz. En az 5 günlük bir kullanım. İlaçtan sonuç alıp almadığımızı önümüzdeki bir hafta içerisinde tekrar konuşabiliriz. Bizim getirdiğimiz ilaç miktarı 1.250 kutuydu, 3.750 kutu siparişi verildi. 83 milyonun test yaptırması gerekmiyor. Dünyada böyle bir uygulama yok. Çünkü testi yaptırdığınızda negatif çıkabilir, kendinizi daha rahat ve özgür hissedebilirsiniz ama üç gün sonra pozitif çıkabilir ve başka insanlara bulaştırabilirsiniz. Herkes bir virüs taşıyıcısı olduğunu düşenerek davranmalı. Dün İstanbul'da bir hastanemizde kuyruklar oluştu. Bu doğru yaklaşım tarzı değil. Ancak testi hekim uygun görürse yaptırabilir olmalıyız."

Yoğun bakımda dün itibarıyla 136 hasta var. Hastalara ilaç tedavisi başladı. Ortalama bir kutunun bir hasta için kullanıldığını biliyoruz. En az 5 günlük bir kullanım. İlaçtan sonuç alıp almadığımızı önümüzdeki bir hafta içerisinde tekrar konuşabiliriz. Bizim getirdiğimiz ilaç miktarı 1.250 kutuydu, 3.750 kutu siparişi verildi. 83 milyonun test yaptırması gerekmiyor. Dünyada böyle bir uygulama yok. Çünkü testi yaptırdığınızda negatif çıkabilir, kendinizi daha rahat ve özgür hissedebilirsiniz ama üç gün sonra pozitif çıkabilir ve başka insanlara bulaştırabilirsiniz. Herkes bir virüs taşıyıcısı olduğunu düşenerek davranmalı. Dün İstanbul'da bir hastanemizde kuyruklar oluştu. Bu doğru yaklaşım tarzı değil. Ancak testi hekim uygun görürse yaptırabilir olmalıyız."

Sağlık Bakanı Koca, COVID-19 hastalığının Türkiye'de zirve seviyesine çıkıp çıkmadığıyla ilgili bir soruya,"Pik seviyeyle ilgili bir şey söylemek zor. Önümüzdeki hafta söylemek mümkün. Her birimizi izole edersek pik seviyesini daha erken dönemde yakalamış oluruz" şeklinde yanıt verdi.