Bakan Koca, “Özellikle sonbaharda görülen mevsimsel gribin Covid-19’dan ayrışması için belli başlı yakınması olan her vatandaşımıza test yapmayı kararlaştırdık” dedi.

Koca şu açıklamaları yaptı:

Virüsün mutasyon geçirdiği, hastalık riskinin azaldığı algısı yanlış, tedbiri elden bırakmayalım.

Quote Message: TÜİK’le birlikte bilimsel yöntemlerle belirlenen örnekler üzerinden ülke genelinde antikor testlerine başlıyoruz. Böylece toplumun genel bağışıklık oranını göreceğiz. Sürü bağışıklığı için halkın yüzde 65’inin hastalığı atlatmış olması lazım. Ki bu gerçekçi değil. Nitekim her şeyi serbest bırakan İsveç’te bile bağışıklık olranı yüzde 7 civarında, bizde ise bu oranın yüzde 2-2.5 civarında olmasını öngörüyoruz.

TÜİK’le birlikte bilimsel yöntemlerle belirlenen örnekler üzerinden ülke genelinde antikor testlerine başlıyoruz. Böylece toplumun genel bağışıklık oranını göreceğiz. Sürü bağışıklığı için halkın yüzde 65’inin hastalığı atlatmış olması lazım. Ki bu gerçekçi değil. Nitekim her şeyi serbest bırakan İsveç’te bile bağışıklık olranı yüzde 7 civarında, bizde ise bu oranın yüzde 2-2.5 civarında olmasını öngörüyoruz.

Quote Message: Hali hazırda vaka sayısındaki artış kadar artışın nedenleri de bizim için öncelikli gösterge. Bugün itibariyle vakalarda genel artış eğiliminden ziyade, taziye, asker uğurlaması gibi yakın temaslar nedeni ile ani ve çoğunlukla lokal artışlar olduğunu görüyoruz. Başlı başına bu örnekler bile ‘maske-mesafe’ ve hijyen kriterlerine uyumun ne kadar gerekli olduğunu teyit ediyor."

Hali hazırda vaka sayısındaki artış kadar artışın nedenleri de bizim için öncelikli gösterge. Bugün itibariyle vakalarda genel artış eğiliminden ziyade, taziye, asker uğurlaması gibi yakın temaslar nedeni ile ani ve çoğunlukla lokal artışlar olduğunu görüyoruz. Başlı başına bu örnekler bile ‘maske-mesafe’ ve hijyen kriterlerine uyumun ne kadar gerekli olduğunu teyit ediyor."