Evet, annelerin büyük çoğunluğu ya çalışıyor ya da diğer çocukları ve eviyle ilgilenirken, bebeği televizyonun karşısına oturtup oyaladığını sanıyor ama zekâ gelişimine en büyük katkının verilmesi gereken bu dönemde bebek, yanıp sönen ışıklardan başka bir şey görmüyor.
HEP KONUŞUN
Uzmanlar, "Bebeğinizle daha doğmadan konuşmaya başlayın" tavsiyesinde bulunuyor ve "Hem zekâ gelişimini hızlandıran hem sevgi bağlarını kuvvetlendiren konuşmanın, yemek yerken, oynarken, banyo sırasında da devam etmesi çok önemli" diyor. Çocuğu tek başına yönlendiremeyen anneler için de Adım Adım Gelişim Seti adlı ürünler tavsiye ediliyor.
İlk 9 ay ÖNEMLİ
Söz konusu setin bu bölümü, miniklerin zihinlerinin öğrenmeye en yatkın olduğu 48. aya kadar planlı gelişim sağlıyor. Araştırma sonuçları ise bu tür setleri kullanan çocukların akranlarına göre daha farklı olmalarına sebep olduğunu gösteriyor.
Dokun, gör, say, oku
Farklı materyallerden yapılan malzemeler, bebeklerin ve çocukların “dokunma” duyusunu geliştirirken birçok gelişime de zemin hazırlıyor. Böylece nesnelerin beraberliklerini öğreniyor, şekilleri ve renkleri öğrenerek mekânsal ilişkileri kolay anlayabiliyor. Şekillerle birlikte sayıları izlemeyi öğrenerek öğrenmeye hazır hale geliyor, okuldaki başarıları artıyor. Bu set sayesinde çocuk 
ve ebeveyn arasında duygu alışverişi de gelişiyor.
Büyürken en büyük destek anneanneden
"Anne ol da görürsün" cümlesini biraz yakınma, biraz da öğüt olarak duymayan anne var mıdır?
Anne olduktan sonra da kendi annesinin değerini daha iyi anlamayan peki?
Sanırım ikisine de 'yoktur' cevabını verir birçok anne... 
Araştırmalar gösteriyor ki, bir taraftan yakınırken, diğer taraftan torununun yanında olmak için çırpınanlar da yine anneanneler. Elbette imkânlar dahilinde!
Bu, tam bir 'fiili durum' ama bebek ürünleri markası E-bebek'in araştırmasının sonucu da 'gizli kahramanlar anneanneler' diyor. 
Şirket, 4 bin anne ile anket gerçekleştirmiş. Çıkan sonuçlar gösteriyor ki, annelerin yüzde 71'i çalışmıyor. Bunların yaklaşık yüzde 50'si bebeği olduktan sonra işini bırakanlardan oluşuyor.
Annelerin yüzde 50'si günde 6-8 saat uyuduğunu belirtirken, bebeği büyüyen annenin uyuma saatinin de arttığı görülüyor.
Yüzde 39'luk anne grubu ev işlerine vakit ayırabilirken, yüzde 30'u haftada 1-2, yüzde 23'ü de iki günde bir ev işi yapabiliyor.
Bebeğin doğmadan önce ve sonrasındaki bakımında ise yanlarında yüzde 48 oranında anneanne bulunuyor...
Bir diğer sonuç da kilolarla ilgili... Kadınlar hamilelik döneminde 10-15 kilo alıyor ve yüzde 33'ü bu kiloların sadece yarısından kurtulabiliyor.