Potasyum, magnezyum gibi önemli minerallerle birlikte vitamin içeriği de zengin olan kestanenin 100 gramının 3 dilim ekmeğe eş değer olduğunu belirten Kula, kilo fazlalığı olanları ve diyabet hastalarının kestane tüketirken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kestanenin yüksek potasyum içeriği nedeniyle böbrek hastalarına zararlı. Kula, kestanenin faydalarını şöyle sıraladı: 
- Stresin zararlı etkilerini azaltıyor: Yeşil salataların içine eklenen 100 gram kestane C vitamini ile birleşerek stresin vücutta neden olduğu zararlı etkileri giderir ve zindelik verir.
- Tansiyonu düşürmeye yardımcı: İçinde bulunan potasyum tansiyonu düşürüyor. 1 fincan hatmi çiçeği ile birlikte 1 avuç kestane yiyerek tansiyonunuzu düşürmeye yardımcı olabilirsiniz.
- Kas yorgunluğunu alır: Özellikle fazla enerji harcayanlar ya da spor yapanlar için kestane önerilen yiyecekler arasında yer alıyor. Spor sonrası 1 bardak süt veya yoğurtla beraber yenilen 100 gram kestane, kas yorgunluğunu alıp enerji verir.
- Çocuğa enerji: Kahvaltıda ya da ara öğünlerde balla kestane, süt ve balı karıştırarak lezzetli, hem de sağlıklı bir menü hazırlanabilir.