Michael Gove bugünkü yaptığı basın toplantısında koronavirüsün Yayılması hakkında açıklamalarda bulundu. Michael Gove ne yazıkki son 24 saat içerisinde 381 vatandaşımızı daha kaybettik. Şu ana kadar ülkemizde 1789 vatandaşımızı koronavirüs’den kaybettik. 
Ölen vatandaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı dileriz dedi. Michael Gove  Şimdiye kadar Covitd19 vakasıyla toplam 10.767 kişi hastanelere kaldırıldı. Hastaneye yatanlardan 3.915 ‘i Londra’daki hastaneye kaldırılmıştır dedi .
Midlanddaki hastanelerde yatan 1918 kişi var bu hızlı bir şekilde artacaktır. Dolayısı ile biz vatandaşlarımızdan ricamız yakın mesafeden uzak durmanızı rica ediyoruz aksi taktirde hastanelerimiz bu çoğunlukta  baş edemeyecektir dedi.
Michael Gove hükümetin test kapasitesinin belirli kimyasalların tedariki ile kısıtlandığını kabul etti, ancak hükümet test merkezleri sayısını artırmak için akademisyenler ve özel sektörle birlikte çalışıyor.ilk bin yeni vantilatörün bu hafta sonu üretim hattından çıkacağını açıkladı Hükümet tam havalandırma gerekmeden önce oksijen vermesi için 10.000 CPAP cihazı sipariş etti 1,5 milyon en savunmasız kişiye yiyecek ve ilaç almaları için yardım ediliyor. Ordu ve RAF, kritik bir hastayı Shetland Adaları'ndan Aberdeen'e uçurmak da dahil olmak üzere NHS'ye yardım ediyor İnsanları güvensiz koşullarda çalışmak için yapıldığını düşünürlerse temasa geçmeye teşvik etti.  

İngiltere Ulusal Sağlık Direktörü Yardımcısı Dr. Jenny Harries tıbbi durum hakkında bir güncelleme yaptı:

Londra Excel Merkezi'ndeki NHS Nightingale Hastanesi hafta sonunda hastalara açık olacak Yeni enfeksiyon sayısının platosunu "çok fazla okumamalıyız" Uzmanlar, önümüzdeki birkaç hafta içinde hastaneye yatış sayılarının ilgili bir platoyu görmeyi umuyor - bir gecikme var. Daha iyi haberlerin "yeşil filizlerinin" kısıtlamaların hafifletilebileceği anlamına gelmediğini vurguladı. İnsanların sosyal mesafeli olmaya devam etmelerinin hayati önemde olduğunu söyledi. NHS personelinin virüsün kimde "rampalandığını" görmek için test edilmesi ve NHS güvenlerinin test edilecek personel listelerini oluşturması gerekir dedi.

Gove, Powis ve Harries, politikanın amacının virüsün yayılmasını azaltmak ve ciddi vakaları NHS kapasitesi içinde tutmak olduğunu vurguladı. Üçü de sosyal uzaklığın devam etmesi gerektiğini söyledi ve insanları kurallara uymaya çağırdı.Harries ayrıca gençlerin koronavirüsün ciddi etkilerinden etkilenmediğini vurguladı ve onları evde kalmaya çağırdı.