İngiltere'de son 24 saatte aralarında 5 yaşında bir çocuğun da olduğu 708 kişi hayatını kaybetti. Ülkede hiç bir günde bu kadar fazla sayıda kişi virüsten ölmemişti. Ülkenin orta kesiminde hastanelere yatırılan hasta sayısı artarken, İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi Medikal Direktörü önlerinde uzun bir yol olduğunu söyleyerek herkese evlerinde kalmaları çağrısı yaptı.

İngiltere'de kabinenin koordinasyonundan sorumlu bakan Michael Gove, 5G cep telefonu şebekesiyle koronavirüs arasında bağ kuran komplo teorileri için "tehlikeli ve saçma" dedi.

ABD'nin New York eyaletinde son 24 saat içinde 630 kişi öldü. Eyalette hiç bir günde bu kadar fazla sayıda kişi virüsten ölmemişti. ABD Başkanı Donald Trump, federal hükümetin virüsten en çok etkilenen bölgelere yapılacak yardımlara odaklanacağını söyledi.

İtalya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bini aşarken, ülkenin sivil savunma biriminin başkanı yoğun bakımdaki hasta sayısının ilk kez azaldığını açıkladı. Ülkede sekiz gündür ölü sayısı azalıyor.

İspanya'da ise son 24 saatte 809 kişi hayatını kaybetti. Ülkede ilk kez üç gündür ölü sayısı 900'ün altında. Başbakan Pedro Sanchez, İspanya'nın "en kötü noktayı geride bırakmaya yakın olduğunu" söyledi ancak karantina önlemlerini 26 Nisan'a kadar uzattı.

Fransa'da yaşamını yitirenlerin sayısı 7 bin 560'a yükseldi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde 2 hafta sokağa çıkma sınırlandırıldı.