41 yaşındaki Myles Bradbury, Cambridge'deki Addenbrooke Hastanesi'nde 2009-2013 yılları arasında 18 çocuğa tacizde bulunduğunu kabul etmişti.

Myles Bradbury'nin kabul ettiği suçlamalar arasında bir çocukla cinsel ilişkiye girmek, altı çocuğa cinsel saldırıda bulunmak ve 16 binden fazla "uygunsuz" fotoğrafı izinsiz çekip saklamak da var.

Bradbury'nin muayene etme bahanesiyle soyduğu çocukların fotoğraflarını kalem görünümlü casus kameralarla çektiği belirtildi.

Yargıç Bradbury'e, işlediği suçlarla "güveni fazlasıyla kötüye kullandığını" söyledi.

Lösemi uzmanı doktor Aralık ayında gözaltına alınmıştı.

Yargıç Gareth Hawkesworth, pedofil doktorun taciz eylemlerini 'dikkatlice planlayıp, acımasızca eyleme geçirdiğini' de söyledi ve "Yıllardır bu görevi yapıyorum ve daha önce bu kadar bariz, bu kadar dehşet verici bir cinsel taciz davasıyla daha önce hiç karşılaşmamıştım" dedi.

'Sakin ve uyumlu'

BBC muhabiri Julian Sturdy, Doktor Myles Bradbury'nin çevresinde 'sakin ve uyumlu' birisi olarak tanındığını aktardı.

Sturdy Bradbury ile ilgili olarak, "Sapkın düşüncelerini yıllarca herkesten saklamayı başarmış. Eşi dahi doktorun yaptıkları açığa çıkana dek hiçbir şeyden şüphelenmemiş" diyor.

Bradbury suçunu kabul etmiş olsa da, polis sorgusu sırasında sorulan kaç çocuğa tacizde bulunduğu yönündeki sorular karşısında susma hakkını kullandı.

İngiliz doktorun çalıştığı hastanenin başhekimi Keith McNeil ise yaptığı açıklamada "Bugün tüm dualarımız Bradbury'nin istismarlarına maruz kalmış olan hastalarımız ve onların yakınlarıyla. Yargının verdiği karar yaşanan acıları hafifletemeyecektir ancak en azından bu adam sonunda parmaklıkların ardında" dedi. BBC Türkçe