Londra Greenwich Üniversitesi Film ve Televizyon Bölümü’nden geçen yıl mezun olan 22 yaşındaki Arzu Dora, diploma almasının sevincini doyasıya yaşamadan kansere yenik düştü.

ASLEN Osmaniyeli ailenin iki çocuğundan biri olan Londra doğumlu Arzu Dora, önce mezuniyet sevincini arkadaşlarıyla keplerini havaya atarak kutladı ve ardından çalışmak için aralarında BBC’nin de yer aldığı kurum ve kuruluşlara iş başvurusunda bulundu. Çoğu yerden görüşme teklifi aldı.

Görüşmelere hazırlanırken, yumuşak doku kanseri olduğunu öğrendi. Tedaviye başlamasına rağmen hastalık çok hızlı ilerledi ve Arzu Dora, tedavi gördüğü Londra merkezindeki Ulusal Nöroloji ve Nöroşirurji Hastanesi’nde (UCHL) yaşam mücadelesini kaybetti. Yakınları, Dora’nın en büyük hayalinin editörlük yapmak olduğunu söyledi.

LAVENDER HILL’DE TOPRAĞA VERİLDİ
Hayatının baharında hayata gözlerini yuman Dora için İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde tören düzenlendi. Törene anne Rabia Dora ve oğlu Onur Dora, aralarında Ali Rıza Aksu’nun da yer aldığı akrabaları, dostları ve sevenleri katıldı.

Törende Cemevi inanç hocası Turabi Dönmez, katılımcılardan helallik istedi. Gülbanklar okundu. 
Törenin ardından Arzu Dora’nın cenazesi Enfield’deki Lavender Hill Mezarlığı’nda toprağa verildi.